Safi Arpaguş Kimdir?

Safi Arpaguş İstanbul müftüsü olarak atandı. Peki Prof. Dr. Safi Arpaguş kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte detaylar

Safi Arpaguş Kimdir?

Prof Dr. Safi Arpaguş İstanbul Müftülüğüne getirildi. Bu atama sonrası Arpaguş merak konusu oldu. Prof. Dr. Safi Arpaguş kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? sorusları merak konusu oldu. İşte detaylar

Safi Arpaguş kimdir?

Amasya Gümüşhacıköy'de 1967 yılında dünyaya gelen Arpaguş, 185 yılında Gümüşhacıköy İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra M.Ü. İlahiyat Fakültesi'ne girdi. Buradan 1990 yılında mezun olmasının ardından 1992 yılında aynı üniversitesnin Tasavvuf Anabilim dalında araştırma görevlisi olarak işe başladı. 1994 yılında ise “Aziz Mahmud Hüdâyî’nin Nasâyıh ve Mevâiz İsimli Eseri" çalışmasıyla yüksek lisansını, 2001'de de “Mevlânâ’nın Dîni Anlatım Metodu” isimli tez ile doktorasını tamamladı.

Safi Arpaguş Kimdir?

Safi Arpaguş yurt dışında da görev yaptı. 2002-03 yıllarında İngiltere'de 2010'da ise Suriye'deydi. 2008 yılında doçent olan Arpaguş 2014'te ise profesör oldu. Hala M.Ü. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Anabilim dalı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Safi Arpaguş'ın Mevlânâ ve İslâm, -Algı ve Anlatım-; Mevlevîlik’te Manevî Eğitim; Aziz Mahmud Hüdâyi, Sohbetler; Ahmed Avni Konuk, Mesnevî-i Şerif Şerhi, -Heyet-, I-XIII; İsmail Rüsûhî Ankaravî, Minhâcü’l-Fukarâ gibi çalışmaları da yayınlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi