Saba Tümer Kimdir?

Bayan Kahkaha Saba Tümer Kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Saba Tümer Kimdir?

SABA TÜMER KİMDİR?

Saba Tümer, 5 Aralık 1970 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Babası Yalçın Tümer'dir. Eda Yamaç adında kız kardeşi vardır. 

EĞİTİMİ:

Özel İzmir Fatih Lisesi'nden mezun olmuştur. Ardından Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazanmış ve buradan mezun olmuştur. Okulu bitirdikten sonra 6 ay Sky TV'de çalışmış ve diksiyon dersleri almıştır.

Altı ay Ege TV'de çalışıp sonrasında 4,5 yıl NTV'de günlük haberleri okumuş ve bir süre de NStyle adlı dergide yazılar yazmıştır.

KARİYERİ:

NTV'den Show TV'ye transfer olan Tümer, bir süre Show TV'de "Dış Haberler Sorumlusu" olarak çalışmaya başlamıştır. Fakat daha sonra SKYTURK'e geçerek Serdar Akinan ile birlikte Ne Var Ne Yok adlı programın sunuculuğunu yapmıştır. Ardından bir haber sitesinin anketinde "en iyi bayan haber spikeri" seçilerek tekrar Show TV'ye dönerek Saba Tümer İle Bu Gece isimli programı sunmaya başlamıştır. Bir süre burada gece haberlerini sunmaya devam ederken Okan Bayülgen'in teklifi üzerine "Haber Makinası" adlı programda yer almış ve aynı günlerde köşe yazarı Pakize Suda ile Star TV'de Lütfen Bu Konuya Girmeyelim isimli kadın programını sunmuştur.

Star TV'nin programı yayından kaldırmasından sonra tekrar Show TV'ye geçerek Cem Özer ile birlikte Haberiniz Var mı? isimli sabah programını sunmaya başlamıştır. Bu programın sona ermesinin ardından gelen dedikodu ve magazin içerikli program tekliflerini redderek yaklaşık bir yıl ekranlardan uzak kalmayı tercih eden Saba Tümer, 31 Mart 2008 itibarıyla HaberTürk'te Saba Tümer İle Bu Gece isimli haber programının sunuculuğuna yeniden başlamıştır. Bir ara Ayşe Özyılmazel ve annesi Oya Germen ile birlikte Yok Daha Neler isimli programın sunuculuğunu üstlenmiş fakat daha sonra bu program da yayından kaldırılmıştır. Ardından Saba Tümer İle Bu Gece programı CNN Türk'e geçmiş ve bir yıl sonra yeniden Show TV'ye dönmüştür. Show TV'ye dönen Saba Tümer gece programını haftada 1 defa olmak üzere indirgemiştir.

ÖZEL HAYATI:

Tümer geçmişte, Berk Oktay ve Semih Erden gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi