Reyhan Karaca Kimdir?

Reyhan Karaca kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...,

Reyhan Karaca Kimdir?

REYHAN KARACA KİMDİR?

Reyhan Karaca, 8 Kasım 1970 tarihinde İstanbul'da Sevim- Ahmet Karaca çiftinin kızı olarak dünyaya gelmiştir. Babası Yeşilçam oyuncularından olan Ahmet Karaca'dır. Lale ve Fatih adında kardeşleri vardır.

Aile ve çevresinin etkisiyle müzikle iç içe büyüyen Karaca, 8 yaşında İstanbul Çocuk Korosu'nu kazanmıştır. Harbiye İlkokulu'nda okuduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sınavlarını kazanıp Çalgı Eğitim Bölümünde eğitimine devam etmiştir. George Michael hayranlığının etkisiyle 1984 yılında müziğe kesin karar vermiştir.

Orta, lise ve üniversite eğitiminin tamamını İstanbul Teknik Üniversitesinde aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Müzik Bölümü'nde master yaparak eğitimini tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda üç yıl öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Ayrıca bir yıl özel bir lisede, bir yıl da özel bir kolejde müzik öğretmenliği yapmıştır.

KARİYERİ:

Reyhan Karaca, profesyonel müzik hayatına 1987 yılında başlamıştır. Birçok isme vokali ve enstrümanı ile eşlik etmiştir. 1988 yılında Melih Kibar ile Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye elemelerinde solistlik yapmıştır. 1990 yılında çalışmaya başladığı Zerrin Özer'e vokal ve enstrümanla yedi sene boyunca eşlik etmiştir.

1991 yılında İzel ve Can Uğurluer ile birlikte sözleri Aysel Gürel'e, müziği Şevket Uğurluer'e ait "İki Dakika" adlı şarkıyla Türkiye'yi, İtalya'da yapılan Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil ettiler ve 44 puanla 12. olmuşlardır. Yarışmanın ardından albüm teklifleri almaya başlayan Karaca, 1993 yılında Başlangıç adlı ilk stüdyo albümünü Garo Mafyan direktörlüğünde hazırlayıp yayınlamıştır. 

1995 senesinde Star Tv'de yayınlanan başrollerini Aydan Şener ve Tolga Savacı'nın paylaştığı Gölge Çiçeği isimli dizinin jenerik şarkısını seslendirmiştir. 

20 Mayıs 1997 tarihinde Sevdik Sevdalandık adlı 2. stüdyo albümüyle Karaca asıl çıkışını yakalamıştır. Albüme ismini de veren çalışmasıyla yurt içi ve yurt dışından tam not alarak radyo ve TV lerde haftalarca 1 numarada kalmıştır. Şarkının klibi Avrupa MTV'den ödül almıştır. 

Reyhan Karaca, şarkıcılığın yanı sıra oyunculuk yönünü de geliştirmek adına oyunculuk dersleri almıştır. 2008 yılında özel bir tv kanalında; şarkıcı, oyuncu ve radyocuların katıldığı İmza-lı Yorum isimli TV programını bir sezon boyunca kendisi hazırlayıp, sunmuştur. 2009 yılında Dünya Radyo'da radyo programına başlamıştır. Her cumartesi Reyhan Karaca Sizlerle ismiyle dinleyicileriyle buluşan Reyhan Karaca programında her hafta farklı bir ünlü ismi ağırlamıştır.

Kardeşi Fatih Karaca'yı 2010 yılında kanser sebebiyle kaybetmesinin ardından sosyal sorumluluk projelerine daha çok ağırlık vermeye başlayan sanatçı, bu amaçla Sudan, Somali, Pakistan gibi ülkelere uzun süreli geziler planlayarak yardıma ihtiyacı olan insanlara el uzatmıştır. Ayrıca hasta ve hasta yakınlarına destek olmak için Prof. Dr. Harzem Özger ile KİTDER (Kemik İskelet Tümörleri Derneği) kurulmuştur.

2012 yılında oyunculuk çalışmalarına daha çok yoğunlaşan Karaca, Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu ekibine dahil olarak Öldüm Öldüm Dirildim adlı kabare oyununda Abdullah Şahin, Merve Sevi, İpek Tanrıyar, Ali Yaylı ve İrem Mercan gibi oyuncuların rol aldığı tiyatro oyununda başrol oynamıştır. 2013 yılında Türkiye'nin ilk ünlüler orkestrası olan Extra Orchestra kurulmuştur. Hepsi kendi müzik entrümanını profesyonelce çalabilen ünlü sanatçıların oluşturduğu ünlüler orkestrası Reyhan Karaca, Harun Kolçak, Ferda Anıl Yarkın, Metin Özülkü, Asım Ekren, Hazım Körmükçü, Sibel Alaş ve Feyyaz Kuruş'tan oluşmaktadır. 

13 Ocak 2015 tarihinde prodüktorlüğünü Isaac Angel'ın yaptığı, sözleri Murat Güneş, müziği ve düzenlemesi Amerikalı müzisyen James Hayden Gallagher (Arpeggio)'ya ait Sobe isimli teklinin yapımını GNL Entertainment, dağıtımını ise DMC üstlenmiştir.  Şarkının stüdyo kayıtları New York'ta gerçekleşmiştir.  Karaca'nın imaj değişikliğine gittiği şarkının video klibi Philadelphia ve New York'ta çekilmiştir.

13 Mayıs 2015 tarihinde çıkan söz ve müziği Ayla Çelik, aranjesi yine Amerikalı müzisyen James Hayden Gallagher (Arpeggio)'ya ait Şans isimli tekli Doğan Music Company (DMC) yapımıyla yayınlanmıştır. Şarkının stüdyo kayıtları New York'ta gerçekleşti. Sanat ve imaj Yönetmenliğini Isaac Angel'ın, klip yönetmenliğini Gökhan Özdemir'in üstlendiği klibin çekimleri New York-Cape May, New Jersey / Philadelphia'da gerçekleşmiştir.

5 Ocak 2016 tarihinde TRT Kent Radyo İstanbul'da Reyhan Karaca ile Başarı Öyküleri isimli radyo programına başlamıştır. Sanatçı programında her hafta farklı sektörlerden ünlü bir konuğun başarı öykülerine ışık tutmuştur.

ALBÜMLERİ:

Başlangıç (1993), Sevdik Sevdalandık (1997), Yaman Olacak (2000), Mesela (2003), İmza (2007)

TEKLİLERİ:

Sevmeyi Bilmeyen Adam (2009), Yeniden (2010), Yaz (2012), Hep Mi Dertliyiz - Extra Orchestra albümünden (2014), Sobe (2015), Şans (2015), Kelebek (2016), Roma (2018), Umarsız (2018), Laga Luga (2019), Aşk Tutulması (2020)

ÖZEL HAYATI:

Güzel popçu geçmişte ünlü şeflerden birisi olan Yağız İzgül ile aşk yaşamıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi