Petek Dinçöz Kimdir?

Petek Dinçöz kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Petek Dinçöz Kimdir?

PETEK DİNÇÖZ KİMDİR?

Didem Ezgü, ya da tanınan adıyla Petek Dinçöz, 29 Mayıs 1980 tarihinde Esra Suay ve Müjdat Fahri Ezgü çiftinin kızları olarak İzmir'de dünyaya gelmiştir. Babasını çocukken kaybetmiştir. Necdet adında bir erkek kardeşi vardır.

KARİYERİ:

İlk öğrenimini Gazi Orta Okulu'nda tamamlamıştır. 14 yaşına kadar İzmir'de yaşamıştır. Okul hayatını bırakıp mankenlik hayatına atılmıştır. 1997 yılında katıldığı Kıbrıs Güzellik yarışmasında 2. olmuş ve aynı zamanda Vizyon Production / Atilla Kaplakarslan tarafından keşfedilip 2 yıl eğitim görüp 1999 yılında Kıbrıs Güzellik yarışmasında Basın Güzeli'de seçilmiştir. 1998 yılında mankenliğe başlayan Dinçöz, Temmuz 1998'de başlayan Sırılsıklam adlı diziye Eylül 1999'da 2. sezonda başrolü oynayan Petek Dinçöz'ün oynadığı ikinci dizisi ise 2000 yapımı Zehirli Çiçek'ti. Bu dizide Tuğba Özay ve Çağla Şikel'le baş rolü paylaşmıştır. Ardından Mehmet Ali Erbil'in bir programında yardımcı sunucu olarak görev almıştır.

1999 sonlarında ise mankenliği bırakarak şarkıcılığa başlamıştır. Dinçöz, Orhan Gencebay'ın yapım şirketinden çıkan ve aynı zamanda ilk teklisi olan Bende Kaldı'yı Eylül 2001'de piyasaya çıkarmıştır. Bende Kaldı çok başarılı oldu ve 2002'de düzenlenen 8. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı ödülünün sahibi olmuştur.

Nisan 2002'de çıkardığı Aşkın Tam Sırası albümü Okşa, Foolish Casanova, Kısmetsizim, Allahın Belası, Zevksiz gibi parçaları bulundurmuştur.  Aynı yılın Ekim'inde Star TV'de yayınlanan Bir Yıldız Tutuldu dizisinde başrol oynamıştır. Şubat 2003'te yapılan Kral TV Video Müzik Töreni'nde Petek Dinçöz; Gülben Ergen, Güllü, Hülya Avşar ve Seda Üren gibi sanatçıları geçerek 2002 yılının En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Şarkıcısı seçilmiştir.

Nisan 2003'te çıkardığı Sen Değmezsin albümünü piyasaya sürmüştür. 2005 yılının Haziran ayında ise Doktor Tavsiyesi albümü ile birçok müzik listelerinde zirveye oturmuştur.  Kutsi ile yaptığı düet albümü Kördüğüm ise Yılın En Başarılı Maxi Single ödülünü almış, Doktor Tavsiyesi albümü ise yıl sonuna kadar toplam 118.000'lik satış grafiği çizmıştır.

29 Mayıs 2007'de çıkan Yolun Açık Olsun albümüyle Türkiye'deki ilk Kokulu Albümüde piyasaya çıkarmıştır. Albüm 2 ayda 80.000 satarak 2007'de tavan yapan Korsan olayını birazcık hafifletmiş olmuş ve 2007 yılının en çok satan 5. albümü olmuştur. 2008'in Nisan ayında piyasaya sürdüğü "Frekans" adlı albümü tam 8 ayda 100.000 satmıştır. 

2009'da Sezen Aksu'dan dersler alarak müzik tarzını pop olarak değiştirmiştir. Sezen Aksu'nun da desteği ile "Ne Yapayım Şimdi Ben" isimli albümünü çıkarmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Petek Dinçöz, ilk evliliğini 2008 yılında Can Tanrıyar' ile yapmıştır. Çift, 2010 yılında yollarını ayırmıştır.

İkinci kez ise 2014 yılında Serkan Kodaloğlu ile hayatını birleştirmiştir. Çiftin, İrfan Aslan adında oğulları vardır.

ALBÜMLERİ:

Aşkın Tam Sırası, Sen Değmezsin, Şaka Gibi, Doktor Tavsiyesi, Remixlerle Nonstop İstanbul Geceleri, Yolun Açık Olsun, Arım Balım Peteğim, Frekans, Ne Yapayım Şimdi Ben, Yalanı Boşver, Milat 

SİNGLE ÇALIŞMALARI:

Bende Kaldı, Foolish Casanova, Kördüğüm, Bana Uyar, İşte Böyle Morarırsın, In The Eyes, Çekil, Vibe&Rate, Tadilat, Eşi Benzeri Yok, Teşekkürler, Gel O Zaman, Haydi Şimdi Gel (feat. Cihat Uğurel), Kabusun Olurum

KLİPLERİ:

Bende Kaldı, Foolish Casanova, Okşa, Kısmetsizim, Allah'ın Belası, Yaz Deftere, Sen Değmezsin, Sen Dön Dünya, Çalkala [Remix], Beyaz Cam (Özcan Deniz düeti), Arkadaşımın Aşkısın, Şaka Gibi, Aşk Yazı, Haykırmak İstiyorum, Hasta Ettin, Sandım Ki, Doğum Günü (Kutsi düeti), Cızz, Ben Bir Şarkıyım Söz Müzik Sensin, Kördüğüm (Kutsi düeti), Git İşine, Foolish Casanova [MTV Europa Remix] , İstanbul Geceleri [Remix], Yolun Açık Olsun, Sen Kralsan Ben Neyim?, Yaralıyım Yaralı, Kolay Değil, Frekans, Ne Yapayım Şimdi Ben, Doktora Git, Solan Çiçekler, Tırlattım, Morarırsın, Kibarca, Seni Sensiz Seveceğim, Yalanı Boşver, Sihirbaz, Yasak Bahçe, In The Eyes, Çekil, Vibe&Rate, Aşk, Heves, Artık Üzülmek İstemiyorum, Tadilat, Eşi Benzeri Yok, Teşekkürler, Gel O Zaman, Kabusun Olurum

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Sırılsıklam, Zehirli Çiçek, Bir Yıldız Tutuldu, Nehir, Teyzanne, Roman Havası 

OYNADIĞI FİLM:

Keloğlan Kara Prens'e Karşı 

PROGRAMLARI:

Arım Balım Peteğim Show TV, Arım Balım Peteğim Star Tv, Petek'le 10 Numara Star TV, Arım Balım Peteğim Kanaltürk, Arım Balım Peteğim TNT, Çarkıfelek TNT, Arım Balım Peteğim ATV, Çarkıfelek 

ÖDÜLLERİ:

1997    Best Model    2.lik
1998    Mankenlik Ödülleri    1998 Yılının En Güzel Fiziğe Sahip Manken Ödülü
2002    8.Kral TV Video Müzik Ödülleri    En İyi Çıkış Yapan Kadın Sanatçı (Bende Kaldı)
30.Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Çıkış Yapan Solist
2003    9.Kral TV Video Müzik Ödülleri    En İyi Arabesk-Fantezi Kadın Sanatçı (Kısmetsizim)
2004    10.Kral TV Video Müzik Ödülleri    En İyi Arabesk-Fantezi Bayan Sanatçı (Arkadaşımın Aşkısın)
2006    12.Kral TV Video Müzik Ödülleri    Yılın Düeti (Doğum Günü)
En İyi Maxi Single Albümü (Kördüğüm)
2008    İstanbul Aydın Üniversitesi 4.İletişim Ödülleri    Yılın En İyi Sabah Programı (Arım Balım Peteğim)
2009    Rekort Dergisi Ödülleri    Yılın En iyi kadın Programı Oscar'ı
Radyo Televizyon Medya Oscarları Ödülleri    Yılın En İyi Sabah Programı
Avrupa Gazeteciler Derneği Ödülleri    En İyi Kadın Programı (Arım Balım Peteğim)
2011    Siyaset Dergisi Ödülleri    Yılın En iyi Sabah Programı (Arım Balım Peteğim)
Avrupa Birliği Kalite Ödülleri    En İyi Sabah Programı (Arım Balım Peteğim)
Karadeniz Vakfı (KarVak) Ödülleri    En İyi Sabah Programı (Arım Balım Peteğim)
2012        Yılın En İyi Sunucusu (Çarkıfelek)
2014    Engelsiz Yaşam Vakfı Ödülleri    Yılın En İyi Klibi (Aşk)
2015    Engelsiz Yaşam Vakfı Ödülleri    Teşekkür Plaketi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler