Özge Özder Kimdir?

Özge Özder kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Özge Özder Kimdir?

ÖZGE ÖZDER KİMDİR?

Elif Özge Özder, 1 Nisan 1978 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir.

Orta okul ve liseyi Ankara Özel Yükseliş Koleji'nde okurken,tiyatro ile tanışmıştır. 1996 yılında konservatuvar sınavlarına girerek ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümünü burslu kazanmıştır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünü ise yüksek dereceyle kazanmıştır. 2000 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olmuş ve profesyonel oyunculuk hayatına BKM ile başlamıştır. 2001 yılından beri aktif olarak tiyatro sahnelerinde olan oyuncu 2004-2006 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Haziran Gecesi dizisinde Lale karakterine hayat vermesiyle birlikte televizyonda da büyük başarı yakalamıştır. Show Tv'de yayınlanan Dudaktan Kalbe dizisinde canlandırdığı çelik prensesi Prenses Cavidan ise televizyon kariyerinin doruk noktası olmuştur. 

2005 yılından beri sahneye çıktığı Şehir Tiyatroları bünyesinde halen görev yapmaktadır. Üç Kız Kardeş oyununda Nataşa rolüyle gösterdiği performans ile Bedia Muvahhit ödülüne layık görülmüş, aynı rolle Afife Jale ve Sadri Alışık ödüllerine aday olmuştur. Leonce ile Lena oyununda Lena rolüyle yine Afife Jale ödülüne aday olan oyuncu, daha sonra FOX TV'de yayınlanan Umutsuz Ev Kadınları adlı dizide Emel karakterini canlandırmıştır. Senaryo gereği komada olan Emel karakterinin ölmesi gerekmektedir fakat dizinin hayranları Özge Özder'e 'Emel'in ölmesini istemiyoruz' mesajları yollayınca Emel karakteri ölmemiş komadan çıkıp Gül Çıkmazı'na geri dönmüştür. Dizi 19 Haziran 2014'te final yapmıştır. Ardından Kehribar dizisinde Adile Yarımcalı rolünü oynamıştır ancak dizi 15 bölüm devam edebilmiştir.

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

On İkinci Gece, Kes ve Kaç , Müziksiz Evin Konukları , Matmazel Julie'den Esinti , Oyun, Gizli Oturum, Marat-Sade, Leonce ile Lena, Üç Kız Kardeş, Ceza Kanunu, Düş Oyuncakları, Baba, Klaksonlar Borazanlar Bırtlar, Barış Ormanında Yarış , Bahar Noktası, İki Kişilik Hırgür , Cephede Piknik Yok, Masal 

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Umuda Kelepçe Vurulmaz, Kehribar , Ulan İstanbul , Umutsuz Ev Kadınları, Ömre Bedel , Dudaktan Kalbe , Başka Semtin Çocukları, Sıfır Dediğimde , Sınav, İyi ki Varsın , Umut Adası, Emret Komutanım , Uy Başuma Gelenler, Haziran Gecesi , İyi Aile Robotu , Aşkın Mucizeleri, Estağfurullah Yokuşu, Hayat A.Ş., Çifte Bela , Yeditepe İstanbul , Dadı , Sonbahar Kadınları, Ferhunde Hanımlar

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu ilk evliliğini 20017 yılında Tansel Öngel ile yapmıştır. Çift, 2009 yılında yollarını ayırmıştır.

İkinci kez 2018 yılında Sinan Güleryüz ile nikah masasına oturmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi