Ozan Güven Kimdir?

Ozan Güven kimdir,, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ozan Güven Kimdir?

OZAN GÜVEN KİMDİR?

Ozan Muharrem Güven, 19 Mayıs 1975 tarihinde Almanya'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Ozan Güven, Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun olmuştur. İzmir Belediye Konservatuvarı'nda oyunculuk dersleri almış ve ardından Şahika Tekand Tiyatrosu'nda çalışmıştır. 

İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek, Koçum Benim, Aslı ile Kerem, Bir İstanbul Masalı, Canım Ailem, Koyu Kırmızı, Muhteşem Yüzyıl ve Fi gibi televizyon dizilerinde rol aan Güven; G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı ve Pek Yakında filmlerinde yakın arkadaşı olan Cem Yılmaz' ile birlikte oynamıştır.

ÖZEL HAYATI:

2005 yılında, İkinci Bahar dizisi sırasında tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile dünyaevine girmiştir. Çiftin,  Ali Ateş isminde çocuğu vardır. Çift, 2010 yılında yollarını ayırmıştır.

İNTERNET DİZİSİ:

Fi   

ROL ALDIĞI TELEVİZYON DİZİLERİ:

Jet Sosyete, Muhteşem Yüzyıl, Koyu Kırmızı, Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan, Arka Sokaklar, Canım Ailem, Hırsız Polis, Bir İstanbul Masalı, Anlat İstanbul, Bana Abi De, Havada Bulut, Aslı ile Kerem, Koçum Benim, Dünya Varmış, İkinci Bahar, Çiçeği Büyütmek        

ROL ALDIĞI DİNEMA FİLMLERİ:

Arif V 216, Annemin Yarası, Pek Yakında, Ejder Kapanı, Yahşi Batı, A.R.O.G., Yazı Tura, G.O.R.A, 9, Balalayka, Yıldız Tepe 

SESLENDİRMELERİ:

Arthur: Maltazar'ın İntikamı (2009), Mavi Fil (2008), Garanti Bankası Reklamı

OYNADIĞI REKLAMLAR:

Garanti Reklam (2013), Lipton Reklam (2013), Bonus Reklam (2011), Avea'dan Konuşma Aşkına serisi (2009), Petrol Ofisi Poman PO-97 (2006), Petrol Ofisi Poman EuropoDizel (2006), Ülker Sunny (2002), Rinso (2002), Turkcell (2001)

ÖDÜLLERİ:

22. SİYAD Türk Sineması Ödülleri, 2000
Umut Veren Genç Erkek Oyuncu - Balalayka
10. ÇASOD Oyuncu Ödülleri 
Jüri Özel Ödülü - 9 (Aynı filmin oyuncuları Serra Yılmaz, Cezmi Baskın, Ali Poyrazoğlu, Fikret Kuşkan, Rafa Radomisli ve Esin Pervane ile birlikte)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler