Orhan Kılıç Kimdir?

Azize dizisi oyuncularından olan Orhan Kılıç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Orhan Kılıç Kimdir?

ORHAN KILIÇ KİMDİR?

Orhan Kılıç, 19 Ekim 1974 tarihinde Gülhanım - Ahmet Kılıç çiftinin en küçük çocuğu olarak Berlin'de dünyaya gelmiştir. Oyuncu aynı zamanda Almanya vatandaşıdır.

KARİYERİ:

Berlin Yüksek Sanatlar Akademisi oyunculuk bölümünden 2000 yılında mezun olan Kılıç, Türkiye'ye gelmeden önce Almanya'da Stendal Şehir Tiyatrosu'nda iki yıl oyunculuk yapmış ve çeşitli tv dizilerinde rol almıştır. Rol aldığı ilk tiyatro oyunuyla en iyi erkek oyuncu ödülü kazanmıştır. Almanyada doğup büyümyen Kılıç,  tatil için Türkiye'ye geldiğinde tesadüfen oyunculuğa başlamıştır. Türk ve Alman yapımı birçok projede yer alan sanatçı, 2006-2007 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan Sağır Oda dizisinde Aras Dağlı karakteriyle başrol üstlenmiş ve geniş bir kitle tarafından tanınmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Orhan Kılıç, Hürriyet gazetesinin muhabiri Sema Eren ile 12 Şubat 2010 tarihinde evlendi. Çiftin, Aras Kılıç adında oğulları vardır.

FİLMOGRAFİSİ:

Kara Kutu, Evdeki Yabancı, Freunde, Kalp Gözü, Mezar Arasında, Gül'ün Çilesi, Güz Yangını, 29-30, Sağır Oda, İlk Aşk, Elveda Rumeli, Dalgakıran, Derdest, Aşk Bir Hayal, Korkma, Zehirli Sarmaşık, Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman, Bir Zamanlar Osmanlı, Böyle Bitmesin, Korkma, Taş Mektep, Osmanlı'da Derin Devlet, Diğer Yarım, Tanıklar, Kara Kutu, Diriliş Ertuğrul 

Kılıç, Kanal D ekranlarında yayınlacak olan Azize dizisinde yer alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler