Orhan Ertanhan Kimdir?

TFF Genel Sekreter Vekili koltuğuna da oturan Orhan Ertanhan hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Orhan Ertanhan Kimdir?

Orhan Ertanhan kimdir? İşte TFF Genel Sekreter Vekilliği de yapan Orhan Ertanhan hakkında merak edilenler..

Orhan Ertanhan, 1952 yılında Sinop’ta dünyaya geldi. Liseyi İstanbul'daki Vefa Lisesi'nde tamamlayan Orhan Ertanhan, üniversite öğrenimini Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 1976'da açılan sınavlar ile TRT Ankara Radyosu'nda radyo sunucusu oldu. 1980'de TRT Haber Merkezi'nde çalışmaya başladı. 1988'de TRT Spor Haberleri Müdür Yardımcılığı, 1991'de TRT Haber Dairesi Başkan Yardımcılığı yaptı.

1993'te görevinden istifa eden Ertanhan, HBB Televizyonu'nda Haber Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı oldu. Daha sonda yeni kurulmuş olan Kanal D’ye geçen Orhan Ertanhan, kanalın ilk haber spikeri oldu.

Orhan Ertanhan Kimdir?

1997'de TRT'ye İstanbul Bölge Müdürü olarak geri döndü. TRT’de 1,5 yıl İstanbul Televizyon Müdürü olarak çalışan Ertanhan, 2008 yılında TRT’den emekli oldu.

Orhan Ertanhan'ın başta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türk Basın Birliği olmak üzere birçok gazete, dergi ve kuruluştan Yılın Gazetecisi ve Yılın En Başarılı Haber Spikeri gibi ödüller aldı.

Başarılı isim 2010 yılında TFF Genel Sekreter Vekili oldu.

Orhan Ertanhan Kimdir?

Orhan Ertanhan, bir dönem Kuşdili Eğitim Merkezi’nde Spikerlik – Sunuculuk- Diksiyon dersleri de verdi. Ertanhan, Beyzbol Milli Takım Federasyonu’nda Başkan Vekilliği görevine geldi.

Ertanhan daha sonra, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Sekreterliği görevini de yaptı.

İlk eşi Fügen Ertanhan’ı, doğum esnasında kaybeden Orhan Ertanhan, 1981'de Derya Baykal ile evlendi. Çift 1986'da yollarını ayırdı.

Daha sonra Nilgün Polat ile evlenen Ertanhan, dördüncü evliliğini ise 1992’de Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Rumen Monika Susman ile yaptı.

Orhan Ertanhan Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi