Ömür Gedik Kimdir?

Ömür Gedik kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ömür Gedik Kimdir?

ÖMÜR GEDİK KİMDİR?

Ömür Gedik, 22 Aralık 1970 tarihinde dünyaya gelmiştir.

1992 yılında  Boğaziçi Üniversitesi, İngiliz Filolojisi’nden mezun olmuştur.

KARİYERİ:

Üniversiteden mezun olduktan sonra Sabah Dergi Grubu’nda çalışmaya başlayan Ömür Gedik, 1993'te Hürriyet'e geçmiştir. Ardından Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Bölümü’nde 1 sene okutmanlık yapmıştır. 1999 yılında Hürriyet Kültür Sanat Servisi’nde görev yapmaya başlayan Ömür Gedik'in Hürriyet Kelebek’te ağırlıklı olarak sinema üzerine yazılara yer verdiği bir köşesi vardır. Televizyonculuğa 2004′te başlayan Ömür Gedik 1 sene boyunca TV8 kanalında sinema içerikli stüdyo programını hazırlamış ve sunmuştur. 2005′ten itibaren Kanal D’de yayınlanan sinema programı Cinemania adlı programın hazırlığını ve sunuculuğunu üstlenmiştir. 2012 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışı Ömür Gedik tarafından yapılmıştır.

Ömür Gedik üniversite yıllarında kendi kurduğu grupla başladığı müzik hayatını Teoman, Burak Kut ve Halil Sezai ile düet yaptığı ilk maxi single'ı "Portakal, Orda Kal" ile profesyonelliğe taşımıştır. Halil Sezai ile seslendirdiği Paramparça o yılın en çok dinlenen ikinci şarkısı olmuştur. Bunun ardından ünlü İtalyan şarkıcı Al Bano ile düet yapan ve İskender Paydaş ile çalışan Gedik gazeteciliğinin yanında sahne hayatına da devam edtmektedir.

2015 yılında çıkarttığı "Hey Onbeşli" ve "Karşılaşma" isimli single çalışmaları ile büyük beğeni toplayan Gedik, çeşitli festival ve etkinliklerde de sahne almaktadır.

ÖDÜLLERİ:

18. Kral Müzik Ödülleri'nde “HAÇİKO” projesiyle Kral Pop Özel Ödülü'nün sahibi olmuştur. Ömür Gedik, ödülü alırken yaptığı konuşmasında;

“Anatole France, ‘Bir insan bir hayvanı sevene kadar ruhunun bir kısmı uykudadır’ demiş. Ruhu uykuda olanları uyandırma çabamda bana destek olmaya devam etmenizi istiyorum. Bu ödülü sadece kedi ve köpekler için değil, tüylü tüysüz tüm hayvanlar için, hayvanseverler adına alıyorum” demiştir.

Ömür Gedik ayrıca Tüketici Akademisi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Tüketici Zirvesi’nde Yılın En Çok Çalan Şarkı ödülünü almıştır.

Hayvan hakları konusundaki çalışmaları:

Hayvan hakları konusundaki çalışmaları ile de dikkat çeken Ömür Gedik kısa adı HAÇİKO olan Hayvanları Çaresizlik Ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin kurucu başkanıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şubat 2011'de hayvansever sanatçılar ile yaptığı toplantıda da yer alan Ömür Gedik, HAYTAP ile ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonlarda hayvan hakları konusunda çalışmalar yapmaktadır. Ömür Gedik tüm geliri hayvanlar yararına kullanılan “Hop Dedik Orda Kal” isimli single albümünde Teoman ile Portakal Orda Kal, Burak Kut ile Aşk Var Ya, Halil Sezai Paracıkoğlu ile Paramparça isimli şarkılarında düetler yapmıştır.

ÖZEL HAYATI:

1991 yılında Soner Gedik ile dünyaevine girmiştir. Çiftin bu evliliğinde Tayga isimli bir kız çocuğu vardır. Çift, bir süre sonra boşanmıştır.

Gedik, uzun süre ünlü şarkıcı Ferhat Göçer ile aşk yaşamıştır.

DİSKOGRAFİSİ:

Portakal Orda Kal (Teoman ile düet) (2011), Paramparça (Halil Sezai ile düet) (2011), Aşk Var Ya (Burak Kut ile düet) (2011), Neden Yoksun (2013), Kaliko (maxi single) (2013), Taht Kurmuş Kalbime (45 Yıllık Baba Şarkılar) (2013), Dokun Bana (Umut Kuzey ile düet) (2014), Bekle Bekle (2014), Hey, Onbeşli (2015), Karşılaşma (2015), Dillirga (2015), İlişki Durumu Çelişkide (feat. H. Yılmaz) (2015), İlişki Durumu Çelişkide (Rock Versiyon (2016) ,Aşk Mı Dedin (maxi single) (2016), Sana Ne Kime Ne (Yalçın Aşan ile düet) (2016), Gece Hayvanı (2017), Gözyaşlarım Anlatır (2018), Neredesin Sen (2018), Kulakların Çınlasın (feat. Yalçın Aşan) (2018), Aşka Bağlan (feat. Serdar Ortaç) (2018), Aşka Bağlan (Akustik) (2018), Güneş Seninle Doğar (2019), Güneş Seninle Doğar (Yalçın Aşan Remix) (2019), Aşkım (Aşkın'ın Şarkıları) (2019), Manastırın Ortasında (Akustik) (2019), Resim (2019)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi