Oktay Kaynarca Kimdir?

Oktay Kaynarca kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Oktay Kaynarca Kimdir?

OKTAY KAYNARCA KİMDİR?

Oktay Kaynarca, 27 Ocak 1965 tarihinde  Malatya'da dünyaya gelmiştir.  Meryem Yeşilgül, Onur Kaynarca, Turgay Kaynarca, Selin Kaynarca ve Orkun Kaynarca adında kardeşleri vardır.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı Yüksek Lisans Bölümü mezunudur. Ayrıca oyuncunun memleketi Hekimhan'da "Oktay Kaynarca" isminde bir de cadde vardır.

Çocukluğunun bir dönemi Berlin'de geçen oyuncunun, konservatuvara girmeden önce Ege Tiyatrosu'nda Turgut Özakman'ın "Duvarların Ötesi"nde adlı oyununda oynamıştır. Ardından birkaç çocuk oyununda yer almıştır. Konservatuvar zamanında TRT için "Gençler Dizisi"nde oynamıştır. İlk profesyonel oyunculuğunu Ali Atik, Ayşegül Atik'le bir çocuk oyununda yapmış ve ilk parasını kazanmıştır. Konservatuvardan mezun olduğu 1991 yılında Tiyatro Stüdyosu'nda "Kan Kardeşleri" (Blood BrOthers) adlı müzikalde Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Celal Perk, Jülide Kural, Derya Alabora ve Ahmet Levendoğlu gibi usta sanatçılarla birlikte oynamıştır. Bir süre sonra yine aynı tiyatroda 1993-1994 sezonunda "Derin Bir Soluk Al" oyununu oynamış ve tiyatro hayatını noktalamıştır. Bu oyunla Avni Dilligil "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü"nün sahibi olmuştur. 2003 yılında başlayan Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Süleyman Çakır rolüyle hafızalara kazanmış ve büyük başarı elde etmiştir. 2008 yılında yayına giren Adanalı dizisinde "Adanalı Yavuz" rolünü, 2011 yılında yayına giren Nuri dizisinde Nuri karakterini oynamıştır. Ayrıca 2015 yılında Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine başlamıştır.

ÖZEL HAYATI:

İlk evliliğini 2002 yılında Kurtlar Vadisi dizindeki rol arkadaşı Özgü Namal ile yapmıştır. Çift, 2008 yılında yollarını ayırmıştır.

Kaynarca ikinci kez 2012 yılında Melek Angun ile nikah masasına oturmuştur. Çift, 2013 yılında boşanmıştır.

Karizmatik oyuncu geçmişte, Demet Akbağ, Melike Öcalan, Deniz Çakır gibi isimlerle aşk yaşamıştır.

ROL ALDIĞI FİLMLER VE DİZİLER:

Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni, Yengeç Sepeti, Bir Kadının Anatomisi, Can Dostum, Yarın Geç Olmayacak, Deli Yürek: Bumerang Cehennemi, Abdülhamit Düşerken, Kalbin zamanı, Beynelmilel, Sıfır Dediğimde, Sis Ve Gece, Alia, Hoşçakal Güzin, Çanakkale Ruhu, Gençler, Köstebek, The Sopranos, Yeditepe İstanbul, Tek Celse, Bayanlar Baylar, Lahmacun ve Pizza, Esir şehrin insanları, Kurtlar Vadisi, Aşkımızda Ölüm Var, Adı Aşk Olsun, İlk Aşkım, Geniş Zamanlar, Kuzey Rüzgarı, Kardelen, Kırmızı Işık, Sen Harikasın, Adanalı, Yahşi Cazibe, Bahar Dalları, Nuri, Sakarya Fırat, Ustura Kemal, İnadına Yaşamak, Kardeş Payı, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz  

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

Anlat Bakalım, Türkünü Söyle, Salı Sefası, Vay Arkadaş  

ÖDÜLLERİ VE ADAYLIKLARI:

1994    Altın Portakal Film Festivali Ödülleri    Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu    Derin Bir Soluk Al    Kazandı
2002    39.Antalya Film Şenliği Festivali Ödülleri    En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu    Deli Yürek: Bumerang Cehennemi    Kazandı
2016    Ege Üniversitesi 5.Medya Ödülleri    En İyi Erkek Dizi Oyuncusu    Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz    Adaylık
Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Medya Oscarları Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Kazandı
3.Mersin Altın Palmiye Ödülleri    Yılın Erkek Dizi Oyuncusu    Adaylık
MGD 22.Altın Objektif Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Kazandı
7.Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri    En Quality Erkek Oyuncu    Kazandı
6.Ayaklı Gazete Tv Yıldızları Ödülleri    En İyi Polisiye Dizi Erkek Oyuncu    Adaylık
43.Pantene Altın Kelebek Ödülleri    En İyi Erkek Oyuncu    Adaylık

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi