Nursel Köse Kimdir?

Nursel Köse kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Nursel Köse Kimdir?

NURSEL KÖSE KİMDİR?

Nursel Köse, 29 Mart 1961 tarihinde Malatya'da dünyaya gelmiştir. Nimet Köse adında kız kardeşi vardır.

1978 yılınd özel öğrenci olarak Almanya'ya giden Nursel Köse, mimarlık eğitimi almıştır. Öğrenciyken aktör, komedyen, yazar, şair ve radyo tiyatrosu yazarı olarak çalışmıştır. Yönetmen, oyuncu ve komedyen olarak çeşitli off tiyatrolarını kurmuş ve oynamıştır. Ayrıca birçok gençlik, çocuk ve Almanya'da kadın tiyatro projelerinde yönetimi devralmıştır.

Köse 1992 yılında "Yerkozmetikçileri" Almanya'daki ilk yabancı kadın kabare gurubunu kurmuştur.Bu grupta, yönetmen, oyuncu ve söz yazarı olarak çalışmıştır. 1992-2007 yıllarında kadar tüm Almanya'ya ve Almanca konuşulan ülkelere turnelere gitmiştir. 2009 sezonunda SAKM / İstanbul da "Bacemdeki Ayi" adlı oyunda baş rol oynamıştır.  Halen İstanbul - Berlin set ve sahnelerinde mekik dokumaktadır.

KARİYERİ:

Beyaz perdeye ilk kez Hark Bohm'un bilinen filmi Yasemin karakteriyele adım atmıştır.  2003 yılında Buket Alakuş'un ödüllü film Anam ile uluslararası üne sahip öncü bir rol oynamıştır. Ardından Savannah, Kebab Connection ve Başka bir lig sinema filmlerinde rol almıştır. Almanya'da "Aile Avukat", "Yeni Başlayanlar İçin Türkçe", "Bölge 40", "Soko Köln". Serilerinde bazen Arap, bazen iranlı, bazen İtalyan kadın olarak rol almıştır. 2007 yılında Yaşamın Kıyısında Fatih Akın'ın filminde rol almış ve film 60 Cannes Film Festivali " 44 Antalya Uluslararası Film Festivali "(Türkiye) yarışmalarında çeşitli ödüller kazanmıştır. Ayrıca film 2007 yılında Alman Filmi olarak Oscar‘a aday olmuştur. Nursel Köse “Yaşamın Kıyısında” filmindeki " Yeter karakteri için 44.Antalya Film Festivali, Ankara Uluslararası Film Festivali ve "1. Yesilçam Film Ödülleri" Yardımcı Dalda En İyi Kadın Oyuncu Ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Feo Aladağ yapımı “Ayrılık” “Die Fremde” sinema " Ziegler Film üretimi dizi "Boğazda Cinayet Masası”, Tatort da Mehmet Kurtuluş ve Erol Sander ile oynamıştır. Nursel Köse, Semir Aslanyürek in ("Yedi Avlu") ve “72.Koğuş” Murat Saraçoğlunun sinema filmlerinde rol almıştır.

2012'de yönetmen Züli Aladağ'ın "300 Worte Deutsch" adlı sinema filminde, 2013'te yönetmen Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" adli sinema filminde ve yönetmen Erhan Güleryüz ile "Kafkas" sinema filminde oynamıştır. Nursel Köse 2013 yılında " ENKAZ" adlı kısa filmi yazmış ve yönetmiştir.

Nursel Köse’nin radyo tiyatroları 1997-2009 yılları arasında Westdeutscher Rundfunk WDR tarafından üretilmiştir.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Yasemin, Anam, Une grande fille comme toi, Savannah, Kebab Connection, Eine andere Liga, Yaşamın Kıyısında, Yedi Avlu, Ayrılık, Kardelen, 72. Koğuş, Merhaba, Anduni,  Dedeler En Iyisini Bilir, 300 Worte Deutsch, Kuzu, Kaçma Birader    

ROL ALDIĞI DİZİLER:

SOKO Köln, Sessiz gece, Türkisch für Anfänger, Kavak Yelleri, Kartallar Yüksek Uçar, Die Familienanwältin, Kalpsiz Adam, Tatort,  Großstadtrevier, Mordkommission Istanbul, Kış Masalı, Al Yazmalım, Kötü Yol, München 7, Paramparça, Avlu

ÖDÜLLERİ:

2007 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Yaşamın Kıyısında - 44. Antalya Altın Portakal Film Festivali
2007 - Yaşamın Kıyısında - 19. Ankara Uluslararası Film Festivali
2007 - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu - Yaşamın Kıyısında - 1.Yeşilçam Ödülleri
2010 - Onur Ödülü - Safranbolu Film Festivali
2010 - Onur Ödülü - Datça Film Festivali
2014 - Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu - 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

KİTAPLARI:

Der Liebe zum Trotz, Hafızamda Oturuyorsun, Ütopya, WDR, Soytarı Özgürlüğü 

RADYO TİYATROSU:

Die Ameisenfrau, Der Schlangenbrunnen, Der verbannte Vogel, Sürgün Kusu

ÖZEL HAYATI:

Başarılı oyuncu uzun yıllardır ortağı olan Ulrich Mertin ile aşk yaşamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi