Niran Ünsal Kimdir?

Niran Ünsal kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Niran Ünsal Kimdir?

NİRAN ÜNSAL KİMDİR?

Fatma Uludan Canevi, ya da tanınan adıyla Niran Ünsal, TRT İzmir Radyosu keman ve ses sanatçısı Nursal Ünsal ve kanun sanatçısı Ahmet Canevi'nin ikinci çocuğu olarak 13 Ağustos 1976 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir. Nida ve Haktan adında kardeşleri vardır.

Niran Ünsal Kimdir?

KARİYERİ:

Niran Ünsal, müzik hayatına sekiz yaşında İzmir TRT Çocuk Korosu'nda başlamıştır. İleri koro ve gençlik korosu derken uzun yıllar TRT İzmir Radyosu'nda görev almıştır. Daha sonra Türk Sanat Müziği Korosu'nun sınavlarını kazanmış dört ay kadar koroda görev almıştır fakat  müzikal tercihini pop müzikten yana kullanmıştır. Bu yüzden radyodan ayrılıp orkestra eşliğinde sahne çalışmalarına başlamıştır.  

Bir dönem İzmir'de radyo programcılığı yapmış ve bu esnada İzmir Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü Öğretim Üyesi Müfit Bayraşa ile tanışmıştır. Bayraşa Pop Show 94 yarışması için hazırladığı besteyi Niran Ünsal'ın yorumlamasını istemiştir. Yarışmanın ödülleri arasında S Müzik'le albüm anlaşması da yer almaktaydı. Ünsal fazla düşünmeden teklifi kabul etmiş ve "Serseri Mayın" isimli eserle Pop Show 94 yarışmasında birinci olmuştur.

Yarışmadaki başarısının ardından müzik birikiminin yeterli olmadığını düşünerek, müzik dünyasının usta isimleriyle sahne çalışmaları yapmış ve beste denemelerine başlamıştır. Sekiz aylık bir çalışmanın ardından 1996 yılının 13 Ağustos günü ilk albümünü çıkarmıştır. Haktan adını taşıyan albüm, boğazda yat turuyla başlayıp Ortaköy meydanında halka ücretsiz verilen konserle biten, yaş gününün de kutlandığı bir kokteyle tanıtılmıştır. Albümle aynı adı taşıyan "Haktan", çıkış parçası olmuştur. Diğer parçaların söz ve müziği Seda Akay, Garo Mafyan, Seda Akay, Selim Çaldıran ve Tamer Özkan imzasını taşımıştır. Faruk Nafiz Çamlıbel'in şiirinden Suat Sayın'ın bestelediği klasik bir parça olan "İntizar"ı da seslendirmiştir. "Haktan"ın sonraki klipleri ise sırasıyla "Aşka Davet" ve "Beyaz Sevda" adlı şarkılara çekilmiştir.

Niran Ünsal Kimdir?

İlk albümünün ardından sahne çalışmalarına yoğunlaşan Ünsal, Metin Şentürk gibi isimlere bestelerini vermiştir. Niran Ünsal, ikinci albümünü 1999 yılında piyasaya sürmüştür. Şarkılara Tutundum adlı çalışmada Attila Özdemiroğlu'yla çalışmıştır. İlk video klip, sözleri Aysel Gürel'e müziği Niran Ünsal'a ait olan "İtiraf Ediyorum" olmuştur. "Gönül Hancım", "Peşinde Ahım Var", "Yasak Bir Düş" ve "Tövbekar" Niran Ünsal'ın bestelediği diğer parçalar olmuştur. "Tövbekar" aynı zamanda sözlerini yazdığı ilk şarkı olmuştur. Daha önce Ağır Roman filminin müziklerinde yer alan Atilla Özdemiroğlu çalışması "Masum Günahlar", "Vurgun" ve Sezen Aksu'nun şarkısı "Firuze"de takdir topladı. "Firuze", aynı zamanda albümün ikinci klibi oldu. Zerrin Özer'in 1996'da seslendirdiği "deli yaz" adlı parçanın müziği ve bestesi de yaptığı besteler arasında yer almıştır. Son düet şarkısı Erkan Özkaya'nın Bay Bay albümünde sözleri Hakkı Yalçın, müziği Niran Ünsal'a ait olan "Kalbinin Sesini Dinle" adlı parçayı Erkan Özkaya ile birlikte yorumlamıştır.

ALBÜMLERİ:

Haktan (13 Ağustos 1996), Şarkılara Tutundum (1999), Göçebe (2004), İyi Niyetlerim (2007), Sesler ve İzler (2009), Bir Avaz Bir Saz (2010), İnce Ayar (2012), Ok (2014), Nü Club & By ŞorŞi (2016)

Niran Ünsal Kimdir?

KLİPLERİ:

Aklım Hep Sende, Aşka Davet, Aziz Dostum, Ben Yine Kendimle, Beyaz Gül, Bir Şans Daha, Dediğim Dedik, Firuze, Geçtim Dünya Hevesinden, Gidesim Gelmiyor, Göçebe, Haktan, Hangimiz Sevmedik, Hayat Sürgün, Hayranım
Helal Et, İtiraf Ediyorum, OK, Oyun Bozan, Sebebim, Şarap Misali, Yüreğim Rehin

ÖZEL HAYATI:

Hande Ünsal, Narin Şeker Açıkalın, Liva Gugu ve Bera Gugu adında dört çocuğu olan ünlü şarkıcı aynı zamanda  İbrahim Gugu, Oğuz Türküsev, Peker Açıkalın ile evlenmiş ve boşanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi