Nil Karaibrahimgil Kimdir?

Özgür Kız Nil Kraibrahimgil kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Nil Karaibrahimgil Kimdir?

NİL KARAİBRAHİMGİL KİMDİR?

Ferhan Nil Karaibrahimgil Erener, 17 Ekim 1976 tarihinde  Ankara'da dünyaya gelmiştir. Müzisyen Suavi Karaibrahimgil'in kızıdır.

KARİYERİ:

Sanatçı, 12 yaşında "I see clouds rain is coming..." (Türkçe: Bulutları görüyorum, yağmur geliyor...) adlı ilk bestesini yapmıştır. Ortaokulda önce piyano; ardından caz gitarı çalmaya başlamıştır.12 yaşından itibaren okuldan arta kalan zamanlarında Serdar Erener'in de çalıştığı Reklamevi A.Ş adlı reklam ajansında metin yazarı olarak çalışmaya başlamıştır. 2000 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olduktan sonra reklam sektöründe çalışmaya devam etmiştir. Reklam sektörünün oscar ödülleri olarak kabul edilen Kristal Elma Ödüllerine layık görülmüştür. Başta Bellona, Trendy&Friendly Algida ürünleri olmak üzere birçok ürünün reklam müziklerini yapmıştır. Nil Karaibrahimgil için asıl dönüm noktası Hazırkart reklamlarından sonra başlamıştır. Reklamda "Ben Özgürüm" adlı parçayı seslendiren Nil, insanlar tarafından "Özgür Kız"' olarak tanınmıştır. Reklamın daha sonraki bölümlerinde kendisine Tarkan eşlik etmiştir.

2002'de Ozan Çolakoğlu ile bir araya gelen Nil Karaibrahimgil, Sony Müzik firmasından Nil Dünyası adlı ilk albümünü çıkarmıştır. Albümün ilk klip parçası "XL" ve daha sonra "Rüzgâr" ve "Kek" adlı farklı tarzdaki parçalarla pop müzikte dikkat çekmeyi başarmıştır. 2004'te çıkardığı 2. albümü Nil FM'deki tüm şarkı söz ve müzikleri kendisine aittir. Albümün çıkış ve klip parçası "Gitme Yoksa" hit olmuştur. Nil, 2006 yılında çıkardığı Tek Taşımı Kendim Aldım'ın çıkış şarkısı "Pırlanta" ile dikkatleri üzerine çekerek; günlerce medyada kadınların tektaşlarını nasıl elde etmeleri gerektiğinin tartışılmasına neden olmuştur. MTV Avrupa Müzik Ödülleri 2007 de En İyi Türk Sanatçı dalında aday olmuştur. Ayrıca sanatçı Hürriyet gazetesinin "Kelebek" ekinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Penti çorap reklamında da oynamıştır. Ayrıca, Yalan Dünya dizisinin jenerik müziğini yapmış ve 1. sezon finaline konuk olmuştur.

26 Ocak 2009 tarihinde dördüncü albümü Nil Kıyısında piyasaya sürülmüştür. Albümün çıkış parçası olan "Seviyorum Sevmiyorum" Türkiye müzik listelerinde altı hafta bir numarada kalmayı başarmıştır. Şarkı yalnızca Türkiye'de değil, aynı zamanda Balkan ülkelerinde de popüler olmuş ve Balkanika TV'de gösterime girmeyi başarmıştır.

Şubat 2011'de köşe yazılarından oluşan İçimi Açsan Nar, Ama Yerim Dar adlı kitabı yayınlanmıştır.

2014 yılında Bi Küçük Eylül Meselesi filmi için "Kanatlarım Var Ruhumda" şarkısını yazdı ve seslendirmiştir.  2014 Kasım ayında Hadi İnşallah filmi için "Hadi İnşallah" şarkısını yazmış ve seslendirmiştir. 2015 yılının Temmuz ayında yeni çıkış yapan Originel dergisinin ilk sayısına kapak olmuştur.

ÖZEL HAYATI:

21 Ocak 2010 tarihinde Sertab Erener'in kardeşi Serdar Erener ile Nil Nehri kıyısında yapılan düğünle edünyaevine girmiştir. Çiftin, Mayıs 2014'te Aziz Arif adında oğulları dünyaya gelmiştir.

ALBÜMLERİ:

Nil Dünyası, Nil FM, Tek Taşımı Kendim Aldım, Nil Kıyısında, Ben Buraya Çıplak Geldim   

EP VE TEKLİLERİ:

Ben Özgürüm, Hakkında Her Şeyi Duymak İstiyorum, Kanatlarım Var Ruhumda, Hadi İnşallah, Gel Aşka Gel, Gençliğime Sevgilerimle (Kelebeğin Hayat Sırları), Bizi Anlatsam, Niltemenni, Benden Sana, Annelere Ninni, Vah ki Ne Vak, İyi ki, Burası İstanbul

KONUK OLDUĞU ALBÜMLER:

Sınav Soundtrack, Söz Müzik Teoman, Wonderland, Mirkelam Şarkıları, Şarkı Gibi Şarkılar (Nino Varon), Altın Düetler 2    

ROL ALDIĞI YAPIMLAR:

 A.R.O.G, Avrupa Yakası, Yalan Dünya, Jet Sosyete, Müdür Ne'aptın?    

MÜZİĞİNİ YAPTIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Organize İşler, Sınav, Bi Küçük Eylül Meselesi, Hadi İnşallah, Kocan Kadar Konuş: Diriliş, Organize İşler Sazan Sarmalı, Kızlar Yurdu, Yalan Dünya   

KİTAPLARI:

Nil'in Kelebekleri, Kelebeğin Hayat Sırları

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi