Nergis Kumbasar Kimdir?

Maria ile Mustafa dizisi oyuncularından olan Nergis Kumbasar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Nergis Kumbasar Kimdir?

NERGİS KUMBASAR KİMDİR?

Nergis Kumbasar, 25 Mayıs 1963 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Aslen Rizelidir. Deniz adında kendisinden yaşça küçük bir erkek kardeşi vardır. Babasının spiker Canan Kumbasar ile yaptığı ikinci evliliğinden ise Genco Güralp adında bir oğlu daha olmuştur.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Kumbasar, babasının çalışmaları nedeniyle anaokulunu Amerika Birleşik Devletleri'nde bitirmiştir.TED Ankara Koleji'ne devam ederken annesi tarafından mankenlik ve zarafet okuluna gönderilmiştir. Ardından Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ndeki İktisat öğrenimini yarıda bırakarak İstanbul'da mankenlik yapmaya başlamıştır. O dönemde pek çok reklam filminde oynamıştır. 1985'te TRT'de ekrana gelen Dokuzuncu Hariciye Koğuşu dizisindeki Nüzhet rolüyle oyunculuğa ilk adımını atmıştır. Ayrıca 1980'lerde sunuculuğa da başlamıştır.

2000'de Eyvah Kızım Büyüdü dizisindeki Berna rolüyle ekrana dönmüştür. İleriki yıllarda çeşitli yapımlarda yer almıştır. 2007'de Evimin Erkeği dizisiyle senaristliğe adım atmıştır. 2015-2017 arasında Kiralık Aşk adlı dizide Neriman karakterini canlandırmıştır.

ÖZEL HAYATI:

1989 yılında Türk oyuncu ve şovmen Mehmet Ali Erbil ile hayatını birleştirmiştir. Bu evliliğinden 1995 yılında Yasmin adında bir kızı vardır. Çift, 1996 yılında boşanmıştır.

FİLMOGRAFİSİ:

Sevmek ve Ölmek Zamanı, Muhteris Ruhlar, Neva, Çat Kapı Aşk, Dokuzuncu Hariciye Koğuşu, Eyvah Kızım Büyüdü, Tam Pansiyon, Çapkın, Acemi Cadı, Papatyam, Kiralık Aşk, Türk Malı, Darısı Başımıza 

OYNADIĞI REKLAMLAR:

Lipton, Signal 

SENARİSTLİĞİ:

Evimin Erkeği, Sardunya Sokağı 

SUNUCULUĞU:

Yeniden Başlasın, Nergis Zamanı 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi