Nazan Öncel Kimdir?

Sanatçı Nazan Öncel kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Nazan Öncel Kimdir?

NAZAN ÖNCEL KİMDİR?

Nazan Öncel, 6 Şubat 1956 tarihinde İzmir'de  öğretmen bir anne ve memur bir babanın kızları olarak dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Sokak Kızı lakabıyla da tanınan Öncel, kameralarla ilk defa 1961 senesinde ilk ve tek sinema filmi olan “Acı Tesadüf”te çocuk yıldız olarak tanışmıştır. Edebiyat damarını babası Muzaffer Bey’den alırken, notayı altı yaşındayken annesi Raziye Hanım’dan öğrenmesiyle ortaokul yıllarında gitar çalıp, şarkı söylemiştir. Ortaokul eğitimini sürdürürken mezun olduğu Zafer İlkokul’unun sene sonu kutlamalarına katılması için okul müdüründen davet aldığında, kara önlüğü yerine annesinin özel olarak diktiği elbiseyi giyerek, solo mandolin çalmıştır.

İlk sahne tecrübelerini, 1969'da Kervanlar Orkestrası'yla, üç yıl süren beraberliğinde yaşarken, 1971'de 15 yaşında kurduğu Çılgınlar grubuyla birlikte düğün salonlarında ve festivallerde şarkı söylemiştir. 1975'de İzmir Radyosu'nun düzenlediği bir şarkı yarışmasında “Annem” isimli bestesiyle katılarak birincilik elde etmiştir.

1978'de İstanbul'da ilk 45'lik kaydını gerçekleştirmiştir. Necdet Koyutürk Orkestrası eşliğinde söylediği “Sana Kul Köle Olmuştum şarkısı radyo ve televizyonda ilgi toplamıştır. O günlerde pop müzikten piyanist şarkıcılar dönemine geçiş sırasında çıkardığı ilk Long Play'i olan “Yağmur Duası” 1982'de yayınlanmıştır.

Öncel, tümü kendi kaleminden çıkan şarkılardan oluşan “Bir Hadise Var” albümü, Türkiye'de pop müziğin iyiden iyiye yaygınlaştığı 1991 yıllarında çıkardı. “Aynı Nakarat”, “Gitme Kal Bu Şehirde, “Âşık Değilim Olabilirim”, “Nokta Nokta” ve “Leylim Yar” gibi şarkılar 90'lı yılların önemli pop klasikleri arasında yerini aldı. Ardından  1994'te “Aşk Beklemez”, “Geceler Kara Tren”, “Ben Böyle Aşk Görmedim”, “Dillere Düşeceğiz Seninle” gibi şarkılarla büyük beğeni kazandı. ‘’Börekler Açarım” şarkısı radyocular tarafından Türkiye’nin ilk anonim pop şarkısı olarak kabul edildi.

Nazan Öncel, 1999 Ocak ayında yayınlanan Demir Leblebi albümünün aynı ismi taşıdığı şarkısında üvey babasının ona tecavüz sahnelerini anlatmıştır.

15 Temmuz 2006'da 7'n Bitirdin'i çıkaran sanatçı Aşkım Baksana Bana ile dijital ortamda en çok satılan şarkı olmayı başarmış ve listelere bir numaradan girerek üç ay liste başı olmuştur. Son olarak uzun yıllar birlikte çalıştığı müzisyen Hamit Ünadaş'ın Janti albümünün prodüktörlüğünü üstlenmiş ve şarkılarını kaleme alarak iki şarkıda Janti'ye düet yaparak destek olmuştur.

ÖZEL HAYATI:

Nazan Öncel’in Salih Öncel ile evliliğinden Serkan Öncel adında bir oğlu vardır.

Öncel ikinci kez Merhum iş adamı Akşit Togay ile nikah masasına oturmuştur. Berdan Togay adında üvey oğlu vardır.

DİSKOGRAFİSİ:

Canın İsterse, Yalnız Kalpler, Sana Kul Köle Olmuştum, Neden, Bir Zamanlar, Bizden Sesler, Hırçın Kız, Yağmur Duası, Bir Hadise Var, Ben Böyle Aşk Görmedim, Göç, Sokak Kızı, Demir Leblebi, Yan Yana Fotoğraf Çektirelim, Bir Şarkı Tut, 7'n Bitirdin, Hatırına Sustum, Tuttum Bırakmam, Hayvan, Bazı şeyler, Aşkitom, Sakin Ol Şampiyon

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler