Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce kaç yaşında ve nerelidir?

Gündemden düşmeyen, paylaşımlarıyla çok konuşulan ve iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği yapan Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce kaç yaşında ve nerelidir?

Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce kaç yaşında ve nerelidir?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Muharrem İne kimdir? Muharrem İnce kaç yaşında ve nerelidir? İşte detaylar haberimizde…

Muharrem İnce, Memleket Partisi genel başkanı, öğretmen ve siyasetçidir. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmiştir.

2002-2015 yılları arasında Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür. 2018’de ise Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmuş ve %30,67 oy alarak ikinci olmuştur.

MUHARREM İNCE KİMDİR? MUHARREM İNCE NERELİDİR?

4 Mayıs 1964 yılında doğan İnce, Yalovalıdır. Şerif ve Zekiye çiftinin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Annesi Rizeli, babası ise Selaniklidir. İlköğrenimini ve Lise öğrenimini Yalova’da tamamlayan Muharrem İnce Uludağ Üniversitesi’nde kimya öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur.

Fizik öğretmeni olarak değişik dershane ve liselerde görev alan İnce Yalovaspor’un basın sözcülüğünü yapmıştır. 58 yaşında olan Muharrem İnce hakkında en çok merak edilen konulardan biri de  siyasi hayata nasıl başladığı oldu. Peki Muharrem İnce'nin siayasi hayatında nasıl gelişmeler yaşandı? İşte tüm merak edilenler...

Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce kaç yaşında ve nerelidir?

MUHARREM İNCE'NŞN SİYASİ HAYATI NASIL BAŞLADI? 

TBMM’ye ilk olarak 2002 yılında CHP Yalova milletvekili olarak girmiştir.

2007’de genel parti seçimlerinde partisi tarafından aday gösterildi ve meclisteki yerini korudu.

2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi.

(TÜRKPA) Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Türk Grup üyesi oldu.

2015 Türkiye Genel Seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak meclise girdi. 2002-20015 yılları arasında yapılan genel seçimlerde iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini üstelendi.

2018 yılında CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan İnce, %30,67 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

Muharrem İnce 4 Eylül 2020’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta, ”Bir Günde Memleket Hareketi” adında bir hareket başlattı.

8 Aralık 2020’de CHP’den ayrılacağını ve Memleket Hareketi’nin partileşeceğini açıkladı. CHP’den ayrıldıktan sonra Memleket Hareketini Memleket Partisi’ne dönüştürdü.

17 Mayıs 2021 itibari ile de Memleket Partisi’nin genel başkanıdır.

 Aynı zamanda Muharrem İnce Ülke İnce ile evli ve bir erkek çocuğu babasıdır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler