Muazzez Ersoy Kimdir?

Muazzez Ersoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Muazzez Ersoy Kimdir?

MUAZZEZ ERSOY KİMDİR?

Asıl adı Hatice Yıldız Levent olan sanatçı 9 Ağustos 1958 tarihinde Edirne'de dünyaya gelmiştir. 

Çocukluğu ve gençlik yılları İstanbul'un Kasımpaşa semtinde geçmiştir. Ersoy'un müzikle ilgilenmesinde en büyük etken annesinin müziğe olan ilgi ve sevgisidir. Annesinin bu tutkusu sanatçıyı da gençlik yıllarında etkisi altına almış ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürmeye karar vermiştir. İrfan Özbakır ve Baki Duyarlar gibi müzik hocalarından dersler almıştır. Ersoy, tezgahtarlık yaparak kazandığı birikimlerini müzik dersleri için harcamıştır. 

KARİYERİ:

Kariyerinde ilk olarak 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu'nda assolist olarak sahneye çıkmıştır. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu'nun açmış olduğu sınava katılmış fakat kazanamamıştır. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu şeflerinden Cahit Ünyaylar'la çalışmaya başlamıştır. Ersoy, 1990 yılında TRT'ye gönderdiği, yorumu kendine ait olan altı eserle denetimden geçmiş ve ekranlardan da dinleyicilerine seslenmeye başlamıştır.

Muazzez Ersoy, ilk olarak Seven Olmaz ki adlı albümüyle dinleyicileriyle buluşmuştur. Ardından ikinci albümü Herşeyim Sensin çıkarılmıştır. Daha sonra Raks Müzik ile anlaşarak Sizi Seviyorum adlı çalışmasıyla büyük başarı kazanmıştır. Bu albümde Selçuk Tekay ve Ali İhsan Kısaç gibi sanatçılarla çalışmıştır.

ÖZEL HAYATI:

1974 yılında evlenmiş ve iki yıl sonra boşanmıştır. Bu evlilikten Ender Diril isminde bir oğlu vardır. 

2001 yılında ise ikinci kez nikah masasına İsmet Özhan ile oturmuştur. Çift, aynı yıl yollarını ayırmıştır.

SANATI: ( NOSTALJİ SERİSİ)

Oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşan Nostalji serisinden önce orijinal şarkılar olan "Kal Bu Gece" ve "Anlaştık Mı" adlı şarkılarıyla bilinen sanatçı, Nostalji serisinden de daha önce yorumlanmış "Kalbimi Kıra Kıra", "Severek Ayrılalım", "İntizar", "Sevemedim Karagözlüm", "Aşkın Kanunu" ve "Güz Gülleri" gibi şarkılarıyla hafızalara kazınmıştır. Klasik Türk müziği sanatçısı Muazzez Abacı ve Bülent Ersoy'a olan sevgisinden dolayı, sahne ve sanat hayatındaki adı olarak "Muazzez Ersoy" ismini kullanmayı tercih etmiştir. TRT Müzik' de yayınlanan "Yıldız Akşamı" programında televizyon izleyicisiyle buluşmaktadır. TGRT'de Çarkıfelek yarışma programını sunmuştur.

STÜDYO ALBÜMLERİ:

Seven Olmaz Ki, Her Şeyim Sensin, Sizi Seviyorum, Sensizlik Bu, Seninle Olmak, Nostalji, Nostalji 2, Nostalji 3, Nostalji 4-5-6, Nostalji 7-8-9, Nostalji 10-11-12, Senin İçin, Seni Seviyorum, Nankör, Kraliçeden Nostaljiler, Mozaik, Şarkılarla Gel,"90'dan Pop"   
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi