Metin Akpınar Kimdir?

Metin Akpınar kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Metin Akpınar hakkındaki tüm detaylar...

Metin Akpınar Kimdir?

METİN AKPINAR KİMDİR?

Metin Akpınar, 2 Kasım 1941 tarihinde Nadide- Mustafa Akpınar çiftinin oğulları olarak İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

METİN AKPINAR'IN KARİYERİ:

Pertevniyal Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nden mezun olmuştur.

Metin Akpınar

İlk olarak 1964 yılında Ulvi Uraz Tiyatrosu'nda "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" profesyonel oyununa imza atan Akpınar, 1967 yılında Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucuları arasında yer almıştır. Kurulduğu andan itibaren kapanana kadar tiyatronun idari müdürlüğünü yapmıştır.

Birçok filme de imza atan sanatçı, Zeki Alasya ile birlikte oynadığı toplumsal içerikli komedi filmleriyle hafızalara kazınmıştır.

Metin Akpınar

METİN AKPINAR'IN OYNADIĞI TİYATRO OYUNLARI:

Ulvi Uraz Tiyatrosu

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım

Metin Akpınar

Devekuşu Kabare Tiyatrosu

Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Vatan Kurtaran Şaban, Astronot Niyazi, Ha Bu Diyar, Haneler, Keşanlı Ali Destanı, Aşk Olsun, Deliler, Geceler, Yasaklar, Beyoğlu Beyoğlu

Metin Akpınar

METİN AKPINAR'IN OYNADIĞI REKLAMLAR:

Dün Bugün

METİN AKPINAR'IN ROL ALDIĞI FİLMLER:

Kafalar Karışık, Eve Giden Yol 1914, Kısık Ateşte 15 Dakika, Amerikalılar Karadeniz'de 2, Döngel Karhanesi, Çat Kapı, Eğreti Gelin, Lorkestra, Rus Gelin, Abuzer Kadayıf, Baykuşların Saltanatı, Güle Güle, Propaganda, Yerim Seni, Biz Bize Benzeriz, Namus Düşmanı, Patron Duymasın, Yanlış Numara, Davetsiz Misafir, Dönme Dolap, Baş Belası, Şaka Yapma, Vay Başımıza Gelenler, Köşe Kapmaca, Petrol Kralları, Cafer'in Çilesi, Sivri Akıllılar, Aslan Bacanak, Hasip İle Nasip, Her Gönülde Bir Aslan Yatar, Nereye Bakıyor Bu Adamlar  Güler Misin Ağlar Mısın, Nereden Çıktı Bu Velet, Beş Milyoncuk Borç Verir Misin, Hasret, Mirasyediler, Mavi Boncuk, Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner, Oh Olsun, Canım Kardeşim, Yalancı Yarim, Tatlı Dillim, Deliler        

METİN AKPINAR'IN ROL ALDIĞI DİZİLER:

Aşk Laftan Anlamaz, Aşkın Halleri, Papatyam, Çat Kapı, Yerim Seni, Hastane    

METİN AKPINAR'IN ÖZEL HAYATI:

Metin Akpınar, 17 Şubat 1961 yılında Göksel Özdoğdu ile evlenmiştir. Çift, bir süre sonra boşanmıştır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi