Merve Aydın kimdir? Merve Aydın ne iş yapmaktadır?

Merve Aydın Survivor'da bir kez daha boy gösterecek. Survivor 2022 kadrosunda Merve Aydın da yer alacak. Peki Merve Aydın kimdir? İşte ayrıntılar

Merve Aydın kimdir? Merve Aydın ne iş yapmaktadır?

MERVE AYDIN KİMDİR?

İstanbul'da 17 Mart 1990'da dünyaya gelen Merve Aydın atlettir. Kariyerinde rekorlar bulunan Merve Aydın ayrıca Survivor programlarıyla da adından sıkça söz ettirmiştir.

1.80 boyundaki Aydın, orta mesafe koşmaktadır. Başarılı atlet  800 m. açıkhava ve salon Türkiye rekorlarının sahibidir. 2012 Yaz Olimpiyatları'nda sakatlanmasına rağmen yarışa devam etmesiyle adını her yerde duyurmuştur.

Merve Aydın kimdir? Merve Aydın ne iş yapmaktadır?

2008 yılında Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ve 2011'de Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'nda 800 metre koşuda gümüş madalya kazanmıştır. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda 4x400 bayrak yarışında (Nagihan Karadere, Meliz Redif ve Pınar Saka ile birlikte) ikinci gümüş madalyasını da kazanmıştır. Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'ndaki performansı ile Dünya – Olimpiyat B barajını da geçmiştir.

Londra 2012 Yaz Olimpiyatları kadınlar 800 metre seçmelerinde 2.seride yarışan sporcu, yarış esnasında sakatlanarak 3:24.35'lik dereceyle serisini sonuncu olarak bitirdi. Sakatlık acısı nedeniyle ağlayarak yarışa devam edip bitirmesi, onu manşetlere taşımıştır.

12 Haziran 2012 tarihinde Beyaz Rusya'da Olimpiyat seçmeleri kapsamındaki yarışta koştuğu 2:00.23'lük derece ile 800 m Türkiye rekorunun sahibidir. 2011 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda 3.29.42'lik derecesiyle ( Birsen Bekgöz, Pınar Saka ve Meliz Redif ile birlikte) bu alandaki açıkhava Türkiye rekorunu da elinde bulundurmaktadır

Merve Aydın kimdir? Merve Aydın ne iş yapmaktadır?

Spor kariyerinin yanı sıra televizyon ekranlarında da sıkça yer almıştır. 2013'te Kanal D'de yayınlanan Bana Her Şey Yakışır programında yer alan Merve Aydın, 2014'te Survivor'a katılarak ününe ün kattı. Bu yarışmada 3. olmayı başardı. 2015'te tekrar Survivor'a katılarak finale kalmış ve 2. olmuştur. 2018'de bir kez daha bu yarışmaya katılmıştır.

1 Eylül 2018'de  Mehmet Akif Filiz ile evlenen başarılı isim  21 Ağustos 2019'da ''MERVE AYDIN SPOR OKULU'' adı altında birçok branşın yer aldığı bir spor okulu açmıştır.

Merve Aydın son olarak yine Survivor'a katılark 2022 All Star Ünlüler kadrosunda yer almaktadır.

Merve Aydın kimdir? Merve Aydın ne iş yapmaktadır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi