Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy kimdir?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy operasyonla gözaltına alındı. Peki Serdar Aksoy kimdir? İşte detaylar

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy kimdir?

CHP'den istifa ettikten bir gün sonra operasyonla gözaltına alınan Menemen Belediye Başkanı Serar Aksoy gündem konusu oldu. Peki Serdar Aksoy kimdir? İşte hakkındaki detaylar

SERDAR AKSOY KİMDİR?

16 Nisan 1974'te İzmir'in Menemen ilçesinde dünyaya gelen Serdar Aksoy Menemen Şehit Kemal'de ilkokulu tamamladıktan sonra Türk Koleji'nde de orta okulu bitirmiştir. Ardından liseyi Ankara Çankaya Lisesi'nde tamamlamıştır. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi'ni bitirdikten sonra Hacettepe Üniversitesi'nde Sermaye Piyasaları okudu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy kimdir?

Menemen'de müteahhitlik yapan Aksoy, aynı zamanda yerel gazetelerde köşe yazarlığı da yapmıştır. 31 Mart 2019 seçimlerinde CHP'den Menemen Belediye Başkan Adayı olarak başkan olmuştur.

SERDAR AKSOY SİYASİ YAŞAMI
Babası Veli Aksoy 3 dönem İzmir Milletvekilliği, CHP Genel Sekreter Yardımcılığı , MYK Üyeliği ve Parti Meclisi üyeliği görevlerinde bulundu. Dolayısıyla her zaman ailece siyasetin içindeydi ve siyasetten hiçbir zaman kopmadı.

2018 Nisan ayında Menemen'de aday adaylığını açıklayan Serdar AKSOY; 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde 55.047 oy alarak, en yakın rakibine 10bin oy farkla Menemen Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy kimdir?

SERDAR AKSOY İSTİFA ETTİ
CHP Genel Merkezi tarafından ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 19 Kasım 2020'de partisinden istifa etti.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, "Basına ve kamuoyuna; sandıkla gelen sandıkla gider mantığı demokrasinin temel ilkesidir. Menemen'imize hizmet etmek için seçildim ve hizmete de devam edeceğim. Üyesi olduğum CHP´den istifa ediyorum. Belediye başkanı olarak halkımızın vermiş olduğu yetkiyle görevimin başında olduğumu belirtirim." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi