Melisa Sözen Kimdir?

Alef dizisinin Yaşar karakteri Melisa Sözen kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Melisa Sözen Kimdir?

MELİSA SÖZEN KİMDİR?

Melisa Sözen, 6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev almıştır. 2004 - 2005 yılları arasında yayınlanan, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya dizisindeki Feriha karakterine hayat vermiştir. 2008 yılının yazında NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sunmuştur. 2009 yılında Casus Kızlar: Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirmiştir. Aynı sene içinde de çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen Bir Bulut Olsam'da Narin Bulut karakterini canlandırmıştır. 2012 - 2013 yıllarında Şubat adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye Ödüllü Kış Uykusu adlı filminde Nihal karakterini canlandırmıştır. 2014 - 2015 sezonunda Çağ Çalışkur'un yönettiği, Craft Tiyatro'da sergilenen 'Kalp Düğümü' adlı oyunda rol almıştır. 2015'te Beş Kardeş isimli dizide rol almıştır.

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu, 2013 yılında Alican Yücesoy ile dünyaevine girmiştir. Çift, 2014 yılında yollarını ayırmıştır.

Melis Sözen geçmişte, Harun Tekin ile aşk yaşamıştır.

FİLMOGRAFİSİ:

Baba Evi, Aşk Güzel Şeydir, Bana Şans Dile, Nisan Yağmuru, Yeni Hayat, Asmalı Konak, İçerideki, Büyümüş De Küçülmüş, Şıh Senem, Şarkılar Seni Söyler, Okul, Kayıp Aşklar, Çemberimde Gül Oya, O Şimdi Mahkum, Beşinci Boyut, Cenneti Beklerken, Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey, Çarpışma, İade-i Ziyaret, Eve Giden Yol 1914, Azap Yolu, Kabuslar Evi: Seni Beklerken, Hakkını Helal Et, Bıçak Sırtı, Para=Dolar, Bir Bulut Olsam, Casus Kızlar, Av Mevsimi, Güneydoğu'dan Öyküler Önce Vatan, Kollama, Reis, Muhteşem Yüzyıl, Pazarları Hiç Sevmem, Şubat, Analı Oğullu, Kış Uykusu, Benimle Var Mısın, Bir Varmış Bir Yokmuş, Beş Kardeş, Hayat Şarkısı, Le Bureau des légendes, Çember, 7 Yüz, Babamın Günahları, Damien veut changer le monde 

Güzel oyuncu şimdilerde ise BluTv'de yayınlanacak olan Alef dizisindeki Yaşar karakterine hayat verecektir.

ÖDÜLLERİ:

2008 - 3. İsmail Dümbüllü Ödülleri, En İyi Kadın TV Dizisi Oyuncusu (Bıçak Sırtı)
2011 - 4. Yeşilçam Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Av Mevsimi)
2015 - 20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" (Kalp Düğümü)
20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Seçici Kurul Özel Ödülü (Kış Uykusu)
2015 - 47. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı (Kış Uykusu)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi