Melek Mosso Kimdir?

Melek Mosso kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Melek Mosso Kimdir?

MELEK MOSSO KİMDİR?

Asıl adı Melek Davarcı olan genç şarkıcı, 11 Kasım 1988 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelmiştir. İtalyanca bir müzik terimi olan ve ‘gittikçe hızlanarak’ anlamına gelen ‘Mosso’ kelimesinden esinlenmiştir.

Müziğe yedi yaşında ilk bestesini yaparak başlayan Mosso, dokuz yaşında Denizli Belediye Konservatuvarı'nda bağlama ve Türk Halk Müziği dersleri almaya başlamıştır. Ardından Güzel Sanatlar Lisesi'nde eğitimine devam etmiştir. Lise döneminde yan flüt çalmaya başlayan şarkıcı, üniversite öğrenimini Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nde tamamlamıştır. Öğrenim hayatı boyunca korist ve solistlik yapmıştır.

Eğitimini tamamladıktan sonra geldiği İstanbul'da Kadıköy - Beşiktaş hattında müzik yaparak ilgi çekmeyi başarmıştır.  Ayrıca piyano, yan flüt, solfej ve armoni dersleri vererek, müzik eğitimi almak isteyen öğrencilerini konservatuvar sınavlarına hazırlamıştır. Çeşitli Müzik Yarışmalarına katılarak ödüller kazanmıştır. Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu üstlendiği O Ses Türkiye yarışmasına katılmıştır. Müzisyen arkadaşları ile kurduğu Zbam The Band isimli grubu ile swing ve caz konseptli müzik yaparak çeşitli sahnelerde performans göstermiştir.

2018 yılında söz ve müziğini kendisinin yaptığı teklisi "Kedi" ile uzun süre radyoların çalma listelerinde yer almıştır. Yıldız Tilbe'nin "Vursalar Ölemem" isimli şarkısını yeniden yorumladığı video 53 milyonun üzerinde izlenme sayısına ulaşmıştır. TV dizisi Çukur için grubu ile yaptığı "Işık Yok" isimli düeti yaparak grubun Siyah Bayrak albümünde yer almıştır.

Mosso, Arzular Arsız, Umrumda Değil, Bana Yalan Söylediler, Vursalar Ölemem ve Dilek Taşı şarkılarını seslendirmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi