Mehmet Sepil kimdir?

Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Mehmet Sepil oldu. Peki Mehmet Sepil kimdir? İşte detaylar

Mehmet Sepil kimdir?

Göztepe kulübünün başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı seçildi. Peki Mehmet Sepil kimdir? İşte hakkındaki detaylar

Mehmet Sepil kimdir?

Mehmet Sepil, 1955 yılında İzmir'de doğdu.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu, aynı üniversitede Kıyı ve Liman Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans yaptı.

30 yıldan fazla bir süre inşaat mühendisliği, inşaat ve yüksek teknoloji şirketlerinde mali ve idari yöneticiliği yapan Sepil, NATO, ABD ve Türk hükümeti ile ilgili özel sektör projelerinde çalıştı.

2011'de İngiliz Vallares PLC ile birleşmesine kadar Irak'ta faaliyet gösteren en büyük petrol şirketi olan Genel Energy şirketinin CEO'luğunu yaptı.

Mehmet Sepil kimdir?

2012 senesi verilerine göre 450 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 34. iş adamı olan Sepil'in yönettiği Genel Energy PLC, yılda milyarlarca varil petrol üretme kapasitesine sahiptir.

Ayrıca Sepil'in, Ege mutfağını dünyaya tanıtmak için kurduğu bir restoranlar zinciri bulunmaktadır.

Mehmet Sepil Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesidir.

Sepil, çocukluğundan bu yana Göztepe'ye olan ilgisi ile bilinmektedir. Hüseyin Altınbaş, 24 Mart 2014 tarihinde Yeni Asır'a verdiği röportajda "Gerekirse kulübü satarım" ifadesini kullanıp kulübü satın almak isteyen herkesle görüşebileceğini belirttikten sonra, uzun süredir kulübün hisselerini almak isteyen Sepil harekete geçmiş ve 7 milyon 500 bin dolarlık satış bedelinin yanı sıra kulübün mevcut borçlarını da üstlenerek kulübün başkanı olmuştur ve 14 sene aradan sonra 2017 senesinde Göztepe takımını Süper Lig'e çıkartmıştır.

Halen Göztepe'nin başkanlığını yapmaktadır

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler