Mehmet Aslantuğ Kimdir?

Mehmet Aslantuğ kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Mehmet Aslantuğ Kimdir?

MEHMET ASLANTUĞ KİMDİR?

Mehmet Aslantuğ, 25 Eylül 1961 tarihinde Samsun'un  Çarşamba ilçesinde çiftçi bir ailenin 5. ve son çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

Oyuncu; anne tarafından Ubıh, baba tarafından Abzah olan Çerkes kökenlidir. İlk, orta ve lise eğitimini ise Terme ilçesinde tamamlamıştır.1978 yılında İşletme Fakültesine kaydını yaptırmış fakat öğrencilik yıllarında, Deneme Sahneleri'nde başlayan oyunculuğunu, 1985 yılında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonelleştirmiştir. 1993 yılında Detay Film'i kurmuştur. 

ÖZEL HAYATI:

Mehmet Aslantuğ, 1996 yılında eski Türkiye güzellerinden olan Arzum Onan ile dünyaevine girmiştir. Çiftin evliliklerinden Can Aslantuğ adında oğulları vardır.

FİLMOGRAFİSİ:

Gündoğmadan, Ateş Böceği, Belene, İz Peşinde, Başka Olur Ağaların Düğünü, Vurguna İnmek, Kopuk Dünyalar, Karayar Köprüsü, Kapıları Açmak, Yalancı, Yengeç Sepeti, Gerilla, Bir Kadının Anatomisi, Kurtuluş, Akrebin Yolculuğu, Yeni Bir Yıldız, Sıcak Saatler, Merdoğlu, Hırsız, Bir İstanbul Masalı, Hanımın Çiftliği, Aşkın İkinci Yarısı, Canım Babam,  Veda, Ben Onu Çok Sevdim, Aşkın Kokusu, Kördüğüm, Direniş Karatay, Kardeş Çocukları

ÖDÜLLERİ:

1990-1994-1997-2004 yıllarında Altın Kelebek Ödülü

1992-1993-1994 yıllarında Altın Portakal

1994 yılında Altın Koza

1995 yılında Çağdaş Sinema Oyuncuları

1998 yılında Altın Objektif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi