Kıvılcım Ural Kimdir?

Kıvılcım Ural kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Kıvılcım Ural Kimdir?

KIVILCIM URAL KİMDİR?

Kıvılcım Ural 30 Mart 1992 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası ünlü müzisyen Fikret Ural, annesi ise Necla Fide'dir. Gözde Ural adında kız kardeşi vardır.

19 Ağustos 1999 İstanbul Depremi'nden sonra İzmir'e taşınmaya karar veren Kıvılcım Ural; İzmir'de Güzel Sanatlar Lisesi okuduktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi Dramatik Yazarlık bölümünden mezun olmuştur Ardından .İzmir'de çeşitli Rock ve Punk grupları kurmuş ve ilk bestelerini bu dönemde yazmaya başlamıştır.  Henüz basmadığı iki kitabı ve şiir fanzini vardır.

2007 yılında ise İstanbul'a temelli taşınan aile Nişantaşı'na yerleştikten sonra Kıvılcım Ural solo albüm çalışmalarına başlamıştır. Bu esnada fotoğrafçılık ve oyunculuk ile ilgilenmiştir. Tüm söz ve müzikler kendisine ait olan, aranjörlüğünü ise Serkan Ferat'ın üstlendiği Rüya Raporları Albümü akustik olarak kayıt edilmiş ve 12 Kasım 2013 tarihinde yayınlanmıştır.  

İlk olarak İzmir'de tanıştığı Türk Rock Grubu Duman'ın Elleri Ellerime şarkısının klibinde rol almıştır, sonrasında Amerikalı Yönetmen Bessy Tangled'in Tolarence ve Yeşilçam'ın sevilen oyuncularından A.Fuat Onan'ın hayat hikayesinden bir bölümün anlatıldığı 'Mutlucu' gibi sanat filmlerinde başrol oynamıştır. Kreş Grubunun Gül Açan Dudaklar ve Bilge Kosebalaban'ın 'Yalandan' şarkıların da klip yüzü olmuştur. Melis Birkan ve Muhammer Uzuner'in başrollerini oynadığı 'Saklı Kalan' dizisinde ' Hippie Müzisyen Kız'ı canlandırmıştır. Bir süre sonra Gülse Birsel önderliğinde Yalan Dünya dizisine 'Gezegenler ile konuşan kız, Ayşe' karakterine hayat vermiştir.

ÖZEL HAYATI:

2018 yılında Duman grubunun solisti Kaan Tangöze ile dünyaevine girmiştir. Çiftin İlayda adında kızları vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi