Jean Evrard Kouassi Kimdir?

Jean Evrard Kouassi Trabzonspor'un yeni transferi olacak. Yetenekli futbolcu bordo mavili taraftarları heyecanlandırdı. Jean Evrard Kouassi kimdir, kariyeri nasıldır, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar

Jean Evrard Kouassi Kimdir?

Jean Evrard Kouassi Trabzonspor'un devre arası transfer dönemindeki ilk transferi olacak. İşte Jean Evrard Kouassi hakkında merak edilenler

Jean Evrard Kouassi Kimdir?

Fildişi Sahilleri'nin N'Damien kentinde 25 Eylül 1994 yılında dünyaya gelen Jean Evrard Kouassi sol kanat mevkisinde forma giyiyor.

Tekniği ve hızıyla dikkatleri üzerine çeken yetenekli futbolcu asıl mevkisinin yanı sıra sağ kanat ve forvet olarak da oynayabiliyor. 1,80 boyundaki Kouassi iki ayağını da çok etkili kullanıyor.  Şuanda Çin'in Wuhan takımının sözleşmeli futbolcu olan hücumcu, aralık ayı sonunda serbest statüye geçiyor.

Kariyerine ülkesinin Moossou takımında başlayan ve 2013'ün Ocak ayında Hırvat takımı Hajduk Split tarafından keşfedilerek bedelsiz olarak transfer edilen Jean Evrard Kouassi 2015 Şubat ayında ise 2 Milyon Euro bedelle Çin'in SH SIPG'e imza attı. 6 ay sonra ise aynı ülkenin bu kez Shanghai Port Reserves takımına imza attı. Burada da kısa bir süre kaldıktan sonra 2016'nın Ocak ayında SH SIPG'e geri döndü.

Jean Evrard Kouassi Kimdir?

1 yıllık SH SIPG dönemi sonrasında 18 Ocak 2017'de Wuhan FC'ye yine bedelsiz şekilde transfer oldu. Futbolcu 4 yılın burada geçirdi ve 2021'in Aralık ayı itibariyle serbest kaldı.

Bu sezon 13 maçta 5 gol atan Kouassi, geçen sezon ise 20 maçta 9 gol 4 asistlik performans göstermişti. Kariyer toplamında ise 226  kulüp maçında 77 gol 41 asiste imza atan Kouassi'nin istatistiklerine bakıldığında sol kanat olarak 75 maçta 28 gol 20 asist, sağ kanat olarak 34 maçta 10 gol 8 asist, forvet olarak 33 maçta 13 gol 4 asist, forvet arkası ve 10 numara olarak 9 maçta 1 gol 1 asist,  orta sahanın sol ve sağında çıktığı 17 maçta 6 gol 5 asist yaptı.

Fildişi Sahilleri Milli Takımının alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra A takımda ilk şansı 30 Mart 2021'de bulan ve düzenli olarak çağrılmaya başlayan Kouassi 6 maçta 1 gole imza attı.

Jean Evrard Kouassi Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi