İzzet Yıldızhan Kimdir?

İzzet Yıldızhan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

İzzet Yıldızhan Kimdir?

İZZET YILDIZHAN KİMDİR?

İzzet Yıldızhan, 1 Nisan 1963 tarihinde Suriye Zelal ve Mustafa Yıldızhan çiiftinin oğlu olarak Diyarbakır'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

15 çocuklu ailenin en küçükleridir. Babasını bir yaşındayken kaybeden Yılzdızhan, ilkokulu ikinci sınıftayken bırakmak zorunda kalmıştır. Ardından ilk ve ortaokulu dışarıdan bitirmiştir. Yedi yaşında berber çıraklığı yapmaya başlamıştır. Kan davası yüzünden ayrıldıkları Çermik’ten 10 yaşında 5 abisiyle gittiği Adana‘da pamuk işçiliği yapmıştır.

Ardından 13 yaşındayken çalışma hayatına kebapçı çırağı olarak devam etmiş, sonradan kebap ustası olmuştur. Bu mesleğine Ankara‘da devam etmiştir. 1980 yılında Ankara‘da TRT sanatçılarından Fevzi Atlıoğlu ile tanışarak müzik dersleri almaya başlamıştır. Bir müddet sonra 1981 yılında Ankara Kınalı Pavyon’da sahne almaya başlayan İzzet Yıldızhan, kebapçılığı bırakarak sadece müzik ile devam etmiştir. Daha sonra Ankara’nın neredeyse bütün pavyonlarında devam etmiş, sarhoş masalarına çok şarkı söylemiştir. Ankara Altındal Aile Gazinosu’nda sahneye çıkmıştır. 1989 yılında ilk kez geldiği İstanbul‘a gelmiş ama umduğunu bulamayınca Ankara‘ya geri dönmüştür. 1994 yılında Selami Şahin‘le tanıştıktan sonra, bu kez dönmemek üzere geldiği İstanbul’a gitmiştir.

“İsimsiz asker – sen yoksun” adlı İlk albümünü Selami Şahin‘in teklifini kabul ederek yaptı. İkinci albümü “Nerelerdesin” Emrah‘ın desteği ile onun firmasından çıkarttı. Üçüncü albümü “Birisi” adı ile çıkardı ve şöhreti yakaladı. Aynı yıl 1998 yılında başrolünü oynadığı “Birisi” adlı dizi ile hayranlarının gönlüne taht kurdu. Yine “Birisi” albümü ile Magazin Gazetecileri Derneği altın objektif ödülünü “yılın sanatçısı” ünvanıyla aldı. Ardından klipler, diziler, polemikler, sataşmalar ve hayli renkli, hayli karışık, hayli iddialı ve kim ne derse desin kendi çapında hayli ‘başarılı’ bir hayat başlamış.

Gazinocular kralı Fahrettin Aslan‘ın teklifi ile İstanbul’da ilk sahne hayatına Büyük Maksim Gazinosu‘nda başlamıştır. Muazzez Abacı, Pınar Eliçe, Petek Dinçöz gibi çok değerli sanatçılarla Maksim Gazinolarında başarılı sahne çalışmaları yapmıştır. İzzet Yıldızhan, sahne çalışmalarının yanı sıra, kurduğu müzik şirketi ve 2012 yılında İzmir Çankaya’da yaptırdığı 21 katlı 5 yıldızlı “Yıldızhan” oteli ile iş hayatına devam etmektedir. 2013 yılında Hilton ile franchising anlaşması imzalamıştır. Yıldızhan Otel adı “DoubleTree by Hilton” olarak değiştirilmiştir. 26 Aralık 2007 yılından Kasım 2011 ayına kadar Kanal 7 televizyonunda “İzzet Yıldızhan Show” adlı programı sunmuştur. 2013 yılında Show Tv’de Bülent Ersoy‘la birlikte bir program başlatmışlar ancak, İzzet Yıldızhan programın ikinci haftası ayrılmıştır.

ÖZEL HAYATI:

İzzet Yıldızhan, bugüne kadar hiç evlenmeden aynı anda 3 ayrı kadından 5 çocuğu vardır. Daha sonra biri 2013 yılının ekim ayında bir oğlu ve 2014 yılının başlarında şubatta da ikiz erkek çocukları olmasıyla toplam 8 çocuğu olmuştur.

1.eşi : 1992 yılından beri beraber olduğu Nilüfer Y.’den olma Veysel Efe (d.2005) ve Mustafa ve Ali Yuşa adında iki oğlu daha var.
2.eşi : Suriye asıllı Gizem İ. Hanım’dan olma Sevgi (d.2005)
3.eşi : manken Ajda Ballıkaya’dan olma Suriye (d.2005)

ALBÜMLERİ:

1994 – İsimsiz asker, 1997 – Nerelerdesin, 1999 – Birisi, 2000 – Kıyamam, 2001 – Ağlattın Anamı, 2002 – Ben Demiştim, 2005 – Canımın İçi, 2007 – Tokat, 2009 – Sen Deli Misin, 2013 – Sevgilim

ROL ALDIĞI DİZİ:

1998 – Birisi (TV Dizisi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi