İsmail Tunçbilek Kimdir?

Taksim Trio grubunun solisti olan İsmail Tunçbilek kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

İsmail Tunçbilek Kimdir?

İSMAİL TUNÇBİLEK KİMDİR?

İsmail Tunçbilek, 20 Ağustos 1977 tarihinde Bursa’da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Müziğe 10 yaşında babasının gece gazinodan gelirken yanında getirmiş olduğu bir cura bağlama ile oyun oynayarak başlayan Tunçbilek, babasının da müzisyen olması (Sabri Tunçbilek) onun da müzikte çok farklı yönlerde gelişmesine yardımcı olmuştur. İlk öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi Thm Korosu ile çalışmalarda bulunmuştur. 13 yaşına kadar TRT THM repertuarının %90'nını bitirmiştir. Babası kendisine çeşitli yollar göstererek ona Klasik Türk Müziği notaları, saz semaileri, peşrevler, longalar ve klarnet metotları çaldırmaya başlamıştır.

13 yaşında üniversitelerarası THM (Türk Halk Müziği) yarışmalarında solo saz dalında birincilikler almayı başarmıştır. Bağlama dersleri vermiştir. 14 yaşında Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nda Yücel Paşmakçı ve İTÜ öğretim üyelerinin denetiminde yapılan öğretim üyeliği sınavlarını birincilikle kazanmış ve öğretim üyesi olmuştur. 3 ay öğretim görevlisi olarak konservatuarda bulunduktan sonra burasının kendisine ve kendisinin de oradaki öğrencilere faydalı olamayacağını anlayarak istifa etmiştir. İsmail Tunçbilek ismini İstanbul’daki müzik camiası ve Mısırlı Ahmet vasıtası ile Ortadoğu’daki müzik camiasına tanıtmıştır. 16 yaşında İbrahim Tatlıses ile profesyonel sahne ve kaset çalışmalarına başlamıştır. Değişik ülkelerde, konserlerde ve ünlü sanatçıların albümlerinde bağlama çalmıştır. 17 yaşında ilk müzik yönetmenliği tecrübesini İbrahim Tatlıses’in Fırat albümünde yaşamıştır. Sendur Güzelel ile beraber albümün yönetmenliğini yapmışlardır.  Bunun devamında İzzet Yıldızhan'ın Birisi, Ebru Yaşar'ın Seni Anan Benim İçin Doğurmuş, Hakan Taşıyan'ın Canım albümlerini Sendur Güzelel ile beraber hazırlamışlardır.

Aytaç Doğan ile beraber Mısırlı Ahmet vesilesi ile 1998 yılında Kahire'ye gitmiştir. Kahire'deki müzik camiası onu zaten ismen tanımaktaydı. Ortadoğu'nun müzik kompozitörlerinden Ömer Hayrat, Emir Abdül Megect, Tarık Akif Yahya gibi ustalarla çalışmalarda bulunmuştur. Maestrosu Ömer Hayrat olan Mısır Senfoni Orkestrası ile konserler vermiştir. Birçok ünlü sanatçıyla çalışıp albüm yönetmenliği yapmıştır. Artık Ortadoğu'da tanınan ve aranan müzik kompozitörlerinden biriydi. Bağlamayı Ortadoğu'ya tanıtmıştır. Artık Kahire'de kendisine dar gelmeye başlamıştı. 1999'da Mısırlı Ahmet ve kardeşi Levend ile beraber kendilerini Sina Çölüne atmışlardır. Toplam 8 ay çölde kalmışlardır. Sonrasında İsrailli ünlü bir müzik prodüktörü tarafından İsrail'e davet edilmişlerdir. İsrail'de 3 ay kaldılar. Bu zaman zarfında oradaki ünlü müzisyenlerle ve en başta dünyaca ünlü percussion ustası Zuhar Fresko ile tanıştılar. Beraber konserlerde ve değişik gösterilerde bulundular.

2000'de İsrail'den İspanya'ya gittiler. İspanyada tanıdıkları perküsyonist arkadaşları vardı. Onlarla beraber İspanya'da kendi müziklerini sunma çalışmalarına başladılar. Bu vesile ile Paco de Lucia, Carlos Benevent, George Pardo gibi ustalarla çalıştılar. İspanya'da yaptıkları demoyla kendi müziklerini ortaya koydular. Bu çalışmalarda Carlos Benement, Ales Xavi, Ercan Irmak, Göksun Çavdar, Feyruz Hoca ve Tommaister Tarık Ceran ile birlikte çalıştılar. İspanya dönemi 1 sene sürdü ve Türkiye'ye döndüler. 2001 den bu yana İstanbul'da yaşıyor. Zaman zaman değişik ülkelere gidip çalışmalar yapıyor ve bağlamayı, yaptığı müziği insanlarla paylaşmaktadırlar.

ÖZEL HAYATI:

Tunçbilek, 2015 yılında Gamze Vargel ile nikah masasına oturmuştur. Çift, 2010 yılında yollarını ayırmıştır.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler