İlhan Cihaner kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

İlhan Cihaner CHP Genel Başkan Adayı oldu. Peki İlhan Cihaner kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki detaylar

İlhan Cihaner kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

CHP'de 37. Olağan Kurultay heyecanı yaşanacak.  Kurultay öncesinde genel başkanlık adayları da belli olmaya başladı. Bu isimlerden biri de İlhan Cihaner oldu. CHP Parti Meclisi üyesi İlhan Cihaner bu gelişme üzerine merak konusu oldu. Peki İlhan Cihaner kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir? İşte hakkındaki detaylar

İLHAN CİHANER KİMDİR?

İLHAN CİHANER KİMDİR?

23 Şubat 1968'de Kars'ta dünyaya gelen Cihaner, ilköğretim eğitimini Kars'ta tamamlamasının ardından orta öğretimini de Ankara'da bitirdi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan İlhan Cihaner Gazi Üniversitesi Kamu Hukuku Siyaset ve Sosyal Bilimler Bölümünde yüksek lisans yaptı.

 2012, 2014 ve 2016'da yapılan CHP kurultaylarında parti meclisi üyeliğine seçildi. 2015 yılında yapılan seçimlerde CHP'den İstanbul milletvekili seçildi.

Evli ve 1 çocuk babası olan Cihaner,  geçmişte Reyhanlı, İdil, Çamlıdere Cumhuriyet Savcısı; Vezirköprü, Alaşehir, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı; Adana Cumhuriyet Savcısı olarak da görev yaptı. 

Ayrıca Cihaner Cumhuriyet Savcılığı döneminde FETÖ'ye karşı mücadelesiyle de adından söz ettirmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi