Hümeyra Akbay kimdir?

Avrupa Yakası'nın İffet'i, Şahsiyet'in 'Feyza'sı, deneyimli oyuncu Hümeyra Akbay kimdir? İşte hakkındaki tüm detaylar...

Hümeyra Akbay kimdir?

HÜMEYRA AKBAY KİMDİR?

15 Ekim 1947 yılında İstanbul'da dünyaya gelen deneyimli oyuncu, aynı zamanda müzisyen ve söz yazarıdır.

Anlatamıyorum, Benim Şarkılarım, Yıllar Sonra, Tutkulardan İntihar, Sesiz Gemi, Beyhude, Eski Kırkbeşlikler adında albümleri vardır. 

Unutulanlar, Darısı Başınıza, Köşe Dönücü, Bir Milyara Bir Çocuk, Kanunun Ötesinde, Yerim Seni, Üzgünüm Leyla, Estağfurullah Yokuşu, Avrupa Yakası, Kabuslar Evi: Son Dans, Sıla, Komedi Dükkanı, Melekler Korusun, Muhteşem Yüzyıl, Yalan Dünya, Annem Uyurken, Paramparça, Şahsiyet dizilerinde rol almıştır.

Rol aldığı sinema filmleri: Adsız Cengaver, Talihli Amele, Kırık Bir Aşk Hikayesi, Mine, Asiye Nasıl Kurtulur, Bir Yalnız Melek, Devlerin Ölümü, Kurt Kanunu, Kanunun Ötesinde, Bir Kadının Anatomisi, 80. Adım, Babam ve Oğlum, Sınav, Don Kişot, Prenses Lissi ve Karadamı Yeti, Ula, Güneşin Oğlu, Dedemin İnsanları, Unutursam Fısılda, Kocan Kadar Konuş: Diriliş, Biz Böyleyiz

Almış Olduğu Ödüller:

- En İyi Kadın Oyuncu (1.İsmail Cem Televizyon Ödülleri)

- En İyi Kadın Oyuncu (27. Siyad Türk Sineması Ödülleri)

- En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (1.Beyaz İnci TV Ödülleri)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi