Hülya Hökenek Kimdir?

Hülya Hökenek kimdir, nereldir, kaç yaşındadır? İşte Hülya Hökenek hakkındaki tüm detaylar...

Hülya Hökenek Kimdir?

HÜLYA HÖKENEK KİMDİR?

Hülya Hökenek, 1978 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde dünyaya gelmiştir.  Abisi Faruk Hökenek kalp cerrahı, ablası Aysun Hökenek eczacıdır.

Hülya Hökenek Kimdir?

KARİYERİ:

İlk, orta, lise eğitimini memleketi Şırnak'ta tamamlayan Hülya Hökenek, lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Radyo-Sinema ve Televizyon bölümünde bitirmiştir. Üniversitenin ilk yıllarında gazeteci Fatih Altaylı ile tanışması, kariyerinde dönüm noktası olmuştur. Üniversiteden mezun olduktan sonra Fatih Altaylı'nın yanında Kanal D'de çalışma hayatına başlamıştır. Teke Tek programında muhabirlik yapmıştır. Güneydoğuya giderek özel röportajlar yapmıştır.

1997 yılında Fatih Altaylı ile beraber Beyrut'a giden Hülya Hökenek, PKK silahlı terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan ile yakalanmadan önceki son röportajı yapmışlardır. Sonrasında Erbil'de Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Mesut Barzani ile de röportaj gerçekleştirmişlerdir. Ardından BRT televizyon kanalına transfer olmuştur. Burada özel dosya haberciliği bölümünde çalışmıştır fakat 2001 yılında kanalın yayın hayatına son vermesiyle işsiz kalmıştır.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya giderek 3 yıla yakın dil eğitimi almıştır. Aynı zamanda London Institute'de Fast Track Journalism eğitim almıştır. Türkiye'ye döndükten sonra 3 yıla yakın Kanal 7'de haber bültenleri sunmuştur. Daha sonra 8 ay boyunca Kanaltürk TV'de ana haber bültenini sunmuştur. 2011 yılında TRT'ye geçti ve TRT Haber'de çeşitli programlar ile haber bültenleri sunmuştur. 2018 yılından beri Habertürk TV'de yer almaktadır.

Aynı zamanda kadınların her alanda sesinin duyulmasından yana olan sunucu, özellikle erkeklerin çoğunluk olmuş olduğu medyada kadınların sesinin duyulmasını istiyor. Kadın siyasette, medyada, sokakta her yerde olmalı görüşünde.

Hülya Hökenek Kimdir?

ÖZEL HAYATI:

Hülya Hökenek,  2018 yılında dizi-film yapımcısı Kamer İncedursun ile hayatını birleştirmiştir.

ÇALIŞTIĞI KURUMLAR:

Habertürk TV, TRT Haber, Kanaltürk TV, Kanal 7, BRT, Kanal D

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi