Hülya Atçı Nergis Kimdir?

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Hülya Atçı Nergis Kimdir?

HÜLYA ATÇI NERGİS KİMDİR?

Hülya Atçı Nergis, 1967 yılında Sebahattin- Zekiye çiftinin kızı olarak Kayseri'de dünyaya gelmiştir. 

Hülya Atçı Nergis Kimdir?

KARİYERİ:

İlkokulu, Pınarbaşı Atatürk İlkokulunda, orta ve lise eğitimini ise Pınarbaşı Lisesinde tamamlayan Nergis,1985 yılında Pınarbaşı Lisesinden mezun olmuştur. Aynı yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmıştır. 1990 yılında Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1991 yılında Kayseri’de Avukatlık stajı yapmış, 1992 yılında Pınarbaşı’nda Serbest Avukatlık Bürosu açmıştır. 1996 yılına kadar Serbest Avukatlık görevine devam etmiştir.

1996 yılında evlenerek Kocaeli'ne yerleşmiştir. Eşi Etem Nergis, Elektrik Elektronik Mühendisidir. Kocaeli’nde Serbest Avukatlık görevine devam etmiştir. Ayrıca, eşi ile birlikte ortak olduğu NERMAK Otomasyon Proje Mak. İnş. Müh. San. ve Tic. Lmt.Şti. sorumlusu olarak çalışmıştır.

Hülya Atçı Nergis Kimdir?

2001 yılında AK Parti Kadın Kolları Kocaeli İl Teşkilatı Kuruluşunda, İl Yönetim Kurulu (Anakademe) üyesi olarak görev almıştır. 2002 yılında, Kocaeli Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı olmuştur. Ak Parti Kadın Kolları ilçe ve belde teşkilatlarının kurulması için etkin bir şekilde teşkilatlanma çalışmaları yapmıştır. 2007 yılında Milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa etmiştir. Aynı zamanda Kocaeli, Kayserililer Derneği ve Derince Zihinsel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Nergis,  1 Kasım 2015 tarihindeki, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, Kayseri ilinden Milletvekili seçilmiştir. TBMM Tarım Komisyonu üyesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

ÖZEL HAYATI:

Milletvekili Nergis, Etem Nergis ile evli ve 3 çocuk annesidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi