Henrique Buss kimdir?

Kariyerinde Barcelona, Napoli gibi dev kulüplerde forma giymiş Henrique Adriano Buss'un Trabzonspor'a önerildiği iddia edildi. Peki Henrique Buss kimdir? İşte detaylar...

Henrique Buss kimdir?

Kariyerinde Barcelona, Napoli gibi kulüplerde forma giymiş tecrübeli isim Henrique Buss, Trabzonspor'a önerildiği iddia edildi. Peki Henrique Buss kimdir? Trabzonspor ile ortak noktası ne? Hangi takımlarda forma giymiştir? İşte detaylar...

HENRIQUE BUSS KİMDİR?

14 Ekim 1986 yılında Brezilya'nın Marechal Candido Rondon kentinde dünyaya gelen başarılı futbolcunun tam adı Henrique Adriano Buss'dur.

1,85 boyundaki oyuncu stoper bölgesinde oynamaktadır.

Futbola Coritiba Foot Ball Club'de başlayan Henrique, Desportivo Brasil Ltda (SP)'e trasnfer olmuş, bir dönem Palmerias'a kiralanmasının ardından İspanyol devi Barcelona'ya 8 Milyon Euro bedelle transfer olmuştur. Barcelona'da forma giyemeyen Henrique, Bayer Leverkusen, Racing ve Palmerias'a kiralanmıştır.

2014 yılında 4 Milyon Euro bedelle Napoli'ye transfe olan Henrique burada 38 karşılaşmaya çıkmıştır. 2016 yılında Fluminense'ye transfer olan deneyimli futbolcu son olarak 2018 yılında transfer olduğu Sport Club Corinthians Paulista'da oynamaktadır.

Transfermarkt'e göre 2,5 Milyon Euro değere sahiptir.

Son olarak menajerler tarafından Trabzonspor'a önerildiği iddia edilmiştir.

19 Şubat 2015'de Trabzon Hüseyin Avni Aker'de oynanan Trabzonspor - Napoli karşılaşmasında sağ bekte oynayan Henrique bu maçta bir de gol kaydetmiştir. Oyuncu 26 Şubat'da oynanan rövanş karşılaşmasında da stoper de forma giymiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi