Hayko Cepkin Kimdir?

Hayko Cepkin kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Hayko Cepkin Kimdir?

HAYKO CEPKİN KİMDİR?

Hayko Cepkin, 11 Mart 1978 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Melide Cepkin adında kardeşi vardır.

Baba tarafından Yozgat Ermenisi olan Hayko, Özel Getronagan Ermeni Lisesi'ni bitirdikten iki sene sonra Mimar Sinan Üniversitesi'nde şan, solfej ve piyano dersleri almıştır. Çeşitli yerlerde de piyano ve armoni dersleri gördükten sonra da 1997 yılında profesyonel müzik kariyerine başlamıştır. İlk albümü Sakin Olmam Lazım ile iyi bir çıkış yapan Hayko, ikinci albümü Tanışma Bitti ile de hayran kitlesini arttırmıştır. 3. albümü Sandık ile daha geniş alanlara yayılmıştır.

KARİYERİ:

İlk albümü olan "Sakin Olmam Lazım"ı albümleri arasında saymayan Hayko Cepkin, demo olarak nitelendirdiği albümünün konusunu kendi ile alakalı olarak açıklamıştır. İkinci albümü "Tanışma Bitti" daha profesyonel bir yapıya sahip. Hayko Cepkin, "Tanışma Bitti"nin konusunu "korku" olarak belirlemiş ve insanların korkuları ile yüzleşmeleri gerektiğini işlemiştir. Üçüncü albümü "Sandık"ın konusu ise, "ölüm" yani kaçınılmaz gerçek. Hayko Cepkin'in son albümü ise 'Aşk' konulu 13 Kasım 2012 çıkışlı "Aşkın Izdırabını..." albümüdür. 2016'da çocukluğunda dinlediği şarkıları kendine has tarzıyla yorumladığı Beni Büyüten Şarkılar Vol.1 isimli albümünü yayınlamıştır.

Hayko Cepkin, Kurban, Öztürk, Birol Namoğlu, Ogün Sanlısoy, Aylin Aslım, Koray Candemir ve Demir Demirkan gibi isimlerle sahneyi paylaşmıştır. Çalıştığı isimlerin bazılarının albümlerine düzenleyici olarak katkıda bulunmuştur. Son olarak da Murathan Mungan'ın Söz Vermiş Şarkılar adlı albümünde Aylin Aslım'ın seslendirdiği "Kimdi Giden" (Yeni Türkü'nün Dünyanın Kapıları albümünde "Terkeden" adıyla yer almıştı) adlı bir Yeni Türkü bestesini düzenledi ve Ogün Sanlısoy ile "Korkma" adlı şarkıyı seslendirdi. Ayrıca Sanlısoy'un albümünde yer alan "Kaybettik Severken" parçasında klavye performansı yer amıştır.

Bu sırada evinin odasında kaydettiği bestelerini hayata geçirme kararı almış ve 29 Haziran 2005'te Sakin Olmam Lazım adlı albümü piyasaya sürüldü. 2007 yılında da projelerini devam ettirmiş ve Tanışma Bitti adındaki ikinci çalışmasını oluşturmuştur. Teoman'ın "Gökdelenler" şarkısını, 3 Hürel grubunun Saygı albümünde "Ağlarsa Anam Ağlar" adı parçayı ve son olarak Cem Adrian'nın Emir adlı albümündeki "Kelebek" parçasını kendi tarzında yorumlamıştır.

Gökçe Dinçer ile "Aklım Giderken", Serap Yağız ile "Hoşgeldin Güneş" adlı parçalarda düet yapmıştır. Nilüfer'in 3 Şubat 2011 tarihinde çıkardığı 12 Düet adlı albümünde Hayko ile Nilüfer "Aşk Kitabı" adlı parçayı beraber söylemişlerdir. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam albümünde Barış Manço, Cem Karaca, Bahadır Akkuzu'ya ithafen okunan şarkılar içinde Barış Manço'nun "Yeni Bir Gün" şarkısını seslendirmiştir. Kurtalan Ekspres'in Göğe Selam II adlı albümünde Cem Karaca'nın "Maden Ocağı" adındaki parçasını seslendirmiştir. Son olarak Ahmet Kaya anısına 2014 yılında piyasaya sunulan ...Bir Eksiğiz isimli albümde Memleket Hasreti isimli parçayı kendi yorumunu katarak seslendirmiştir.

Aynı zamanda DJ İlker Aksungar ve Manga grubundan DJ Efe Yılmaz'ın ortak albüm hazırlık evresindeki ilk çalışmaları olan One the Run adlı videoda yer almıştır. Hayko Cepkin, TRT için Ramazan'da, sözleri Pir Sultan Abdal'a ait olan "Demedim mi?" adlı nefesi Sufi Klipler Kuşağı için özel olarak yorumlamıştır. Aynı zamanda "Demedim mi?"ye klip çekilmiştir. Rock'n Dark 2010 organizasyonunda jüri üyelerinden biridir. Rock'n Dark yarışmasının finalinde 30 Nisan 2010'da Anneke van Giersbergen ile sahne almıştır. En son ise Sonisphere adlı festivale katılmıştır. 2014 Nisan'ında yapılan Ege Rallisinde ”Ünlüler Etapta“ organizasyonu çerçevesinde, ralli pilotu Dr. Tunç Tuncer’in co-pilotluğunu yapmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Ünlü sanatçı 2018 yılında Aslı Kula ile hayatını birleştirmiştir.

ALBÜMLERİ:

2005: Sakin Olmam Lazım, 2007: Tanışma Bitti, 2010: Sandık, 2012: Aşkın Izdırabını..., 2016: Beni Büyüten Şarkılar Vol.1

ROL ALDIĞI FİLMLER:

2005 - Balans ve Manevra, 2008 - Çocuk, 2012 - Acayip Hikayeler

ROL ALDIĞI DİZİLER:

2010 - Gecekondu - Konuk Oyuncu/Star Tv, 2011 - Extreme-G - Sunucu/CNN Türk, 2012 - Acayip Hikayeler - Sunucu/Star TV, 2012 - Kulaktan Kulağa - Konuk Sanatçı/Trt Müzik, 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin - Konuk Sanatçı/Kanal D, 2014 - Extreme - G-Sunucu/Dream TV, 2014 - Kardeş Payı (22. Bölüm, konuk oyuncu), 2016-Güldür Güldür Show-Konuk Sanatçı/Show

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi