Harun Tekin Kimdir?

Mor ve Ötesi grubunun solisti ve gitaristi olan Harun Tekin kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Harun Tekin Kimdir?

HARUN TEKİN KİMDİR?

Harun Tekin, 28 Haziran 1977 tarihinde  Ankara'da dünyaya gelmiştir.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

1988 yılında eğitimine başladığı Alman Lisesi'nde Kerem Kabadayı ile tanışarak 1990'da kurdukları Decision grubu ile Mor ve Ötesi'nin temellerini attılar. Harun Tekin 1991 yılında grubun tarzının belirlenmesi ile gitar çalmaya başlamıştır. Decision 1995'te Mor ve Ötesi olarak kurulduğunda, Derin Esmer'in teşvik ve yardımları ile şarkı söylemeye başladı. Harun Tekin Mor ve Ötesi ile 1996 yılının Haziran ayında "Şehir" albümünü çıkarmış, aynı yılın Ekim ayında Boğaziçi Üniversitesi'ndeki felsefe öğrenimine başlamıştır. Yıllar geçtikçe Harun Tekin için müzik daha ön plana çıksa da, dersin kendisinden çok konularıyla ilgilenmesi ve akademik okumalardan sıkılmaması, üniversitede başarılı olmasını sağlamıştır.

Tekin, 1999'da çıkardığı Bırak Zaman Aksın albümü'nün ardından Marmara Depremi sonrası Açık Radyo Deprem İletişim Merkezi'nde çalışmıştır. Bu dönemde iki yayın dönemi boyunca programcı olarak yer almıştır. Ayrıca 1999 yılının Nisan ayında kendisine gönderilen e-maillere cevap vermek için okulunu dondurarak ertesi sene eğitimine devam etmiştir.

ALBÜMLERİ:    

Şehir (1996) · Bırak Zaman Aksın (1999) · Gül Kendine (2001) · Yaz (2003) · Dünya Yalan Söylüyor (2004) · Büyük Düşler (2006) · Başıbozuk (2008) · Masumiyetin Ziyan Olmaz (2010) · Güneşi Beklerken (2012)

TEKLİLERİ VE VİDEO KLİPLERİ:  

Yalnız Şarkı · Sabahın Köründe · Son Giden · Boşver · Daha Mutlu Olamam · Yaz Yaz Yaz · Cambaz · Sevda Çiçeği · Bir Derdim Var · Aşk İçinde · Uyan · Şirket · Küçük Sevgilim · Ayıp Olmaz mı? · Deli · İddia · Yorma Kendini · Araf · Loveliest Mistake · Sor · Bisiklet · Kara Kutu · Oyunbozan · Güneşi Beklerken · Anlatamıyorum · Melekler Ölmez · Sultan-ı Yegâh
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler