Hakan Ural Kimdir?

Hakan Ural kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Hakan Ural Kimdir?

HAKAN URAL KİMDİR?

Hakan Ural, 10 Mayıs 1967tarihinde  İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi Ceyhan Cem, babası şarkıcı Selçuk Ural’dır. Aslı Ural adında kız kardeşi vardır. Babası annesi ile hiç evlenmemiş hatta 16 yaşına kadar çocuğu olduğunu bile kabul etmemiştir. Ural, 17 yaşına geldiğinde babasının velayetine geçebilmiştir. Fındıkzade’de anneannesinin evinde büyümüştür. Çocukluğunda ayakkabı boyamış, elektrikçide çalışmış, su satmıştır. 16 yaşına geldiğinde ise mankenlik yapmaya başlamıştır. Ardından Yeşilçam’dan üst üste teklifler almaya başlayan Hakan Ural, okulu nedeniyle Amerika’ya gidip bir süre sonra dönmüştür. 

KARİYERİ:

İlk olarak 1986 yılında Banu Alkan ile birlikte oynadığı Mavi Yolculuk filmi ile tanınan Hakan Ural, 1987 yılında Serpil Çakmaklı, Harika Avcı, Oya Aydoğan gibi birçok isimle başrol oynadmıştır.

Ural, Sibel Can ile evliliği süresince emlakçılık yapmıştır. Sezen Aksu, Nükhet Duru, Kayahan ve Hülya Avşar’ın şu an oturdukları evleri o satmıştır.

2009 yılında “Kolpaçino: Bir Şehir Efsanesi” adlı sinema filminde Aydemir Akbaş, Şafak Sezer, Ali Sürmeli ile birlikte oynamıştır. 2010 yılında başrollerinde Kadir İnanır'ın oynadığı “İpsiz Recep” adlı dizide Hakan Ural; Burcu Kara, Nihat Nikerel, Mesut Akusta ile beraber rol almıştır. Hakan Ural, 2010 yılında Metro grubunun sahibi olan Galip Öztürk'e ait otellerin genel koordinatörlüğünü üstlenmiştir.

2012 yılında ise  “Araf Zamanı” adlı dizide, Saruhan Hünel, Selin Ortaçlı, Sermin Hürmeriç, Kürşat Başar, Burak Sergen ile beraber rol almıştır.

Hakan Ural, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatan Kod Adı: K.O.Z. filminde rol almıştır. Cem Kurtoğlu’nun Recep Tayyip Erdoğan’ı canlandırdığı filmde Hazım Körmükçü, Tolga Karel, Günay Musayeva, Turgay Tanülkü, Orhan Kılıç, Hakan Ural, Yılmaz Gruda gibi oyuncular da oynamıştır.

2016 yılında Gürkan Uygun ve Ayça Varlıer'in olduğu Kehribar dizisinde Oğuz Doğu karakterine hayat vermiştir.

Şu an ise Tv8 kanalında Aramızda Kalmasın adlı sabah programında Jess Molho ve Duygu Çetinkaya ile birlikte yorumculuk yapmaktadir.

ÖZEL HAYATI:

İlk kez 1988 yılında ünlü şarkıcı Sibel Can ile nikah masasına oturan Ural'ın, bu evliliğinden Engincan Ural ve Melisa Ural adında çocukları dünyaya gelmiştir. Çift, 1999 yılında boşanmıştır.

Hakan Ural 2005 yılında Ezgi Can Ural ile dünyaevine girmiştir. Çiftin Gisella adında kızları vardır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Kehribar, Can Tertip, Kod Adı: K.O.Z., Araf Zamanı, Kara Murat: Mora'nın Ateşi, Kolpaçino, İpsiz Recep, Para=Dolar, Maskeli Beşler: Kıbrıs, Komedi Dükkanı, El Gibi, Maskeli Beşler: Irak, Nefes Nefese, Bir Yıldız Tutuldu, Kardelen, Yeni Hayat, Yapayalnız, Savunma, Çember, Nilgün, Sibel, Gülüm, Böyle mi Olacaktı, Anlaşma Noktası, Şahin, Kaldırım Çiçeği, Irmakların Türküsü, Zirvedekiler, Duygular Ve Hayaller, Senin İçin Bir Kadeh, Barışta Savaşanlar, Çıkmaz, Itri, İki Yabancı, Çılgın Aşıklar, Madde 438, Alev Gibi Bir Kız, Şeytanın Kurbanları, Fotoğraflar, Bir Aşk Yeter, Bir Aşk Bin Günah, Tek Başına, Dört Köşe Dünya, Belki Yarın, Ateş Gibi / Ilık Düşler, Çember, Yalnız Kadın, Ortak, Fare Kapanı, Deniz, Alışırım, Alnımdaki Bıçak Yarası, Mavi Yolculuk   

PROGRAMLARI:

Aramızda Kalmasın, Gel Konuşalım, Mesut Yar ile Laf Çok, Survivor Konușalım, Survivor Panorama    

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler