Hakan Kurtaş Kimdir?

Hakan Kurtaş kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Hakan Kurtaş Kimdir?

HAKAN KURTAŞ KİMDİR?

Hakan Kurtaş, 7 Eylül 1988 tarihinde İzmir'de dünyaya gelmiştir.  Kendisinden küçük 2 erkek kardeşi vardır.

KARİYERİ:

Kurtaş, lise hayatını Bursa Anadolu Lisesinde tamamladıktan sonra, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuştur. Üniversiteden önce profesyonel kulüplerde basketbol oynamıştır. Aynı zamanda karikatürler çizip, müzikle uğraşmaktadır. Bir dönem Leman, Uykusuz mizah ve karikatür dergilerinde karikatürleri yayınlanmıştır.

2010 yılında DOT Tiyatrosunun Punk Rock oyununda yer almıştır. Ardından ATV'de yayınlanan Ezel dizisinin final bölümünde "Can Uçar" karakterini canlandırmıştır. Başarılı oyuncu asıl çıkışını Bir Çocuk Sevdim dizisindeki Sinan Harmangil rolüyle yapmıştır. 2012 yılında başrolünü Hatice Aslan ile paylaştığı Vücut filminde başından trajik olaylar geçen İzzet Gündoğdu karakterine hayat vermiştir. Yine 2012 yılında DOT tiyatrosunun Murat Daltaban yönetmenliğindeki oyunu Beautiful Burnout/Süpernova'da bir boksörü canlandırmıştır. Rolüne hazırlanmak için uzun süre boks eğitimi alan Kurtaş, en son Esme Madra yönetmenliğindeki Meşakkat ve Karısı kısa filminde oynamıştır, bu film Akbank 9. Kısa Film Festivali'nde 'Kurmaca Kısa Filmler' kategorisinde yarışmıştır. 2013 yılında Arkadaşları Ulaş Tuna Astepe ve Efe Tunçer ile birlikte Bir Aralık adlı müzik grubu kurmuşlardır. Kurtaş bu müzik grubunda hem söz yazıp beste yapmakta hem de gitar çalıp şarkı söylemektedir. Şarkılarını da İnternet üzerinden yayınlamışlardır.

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Vücut, Martıların Efendisi    

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Kadın, Çarpışma, 8. Gün, Dolunay, Filinta, Seddülbahir 32 Saat, Analar ve Anneler, Bir Çocuk Sevdim, Ezel, A.Ş.K.      

ROL ALDIĞI OYUNLAR:

 Dot-Punk Rock, Avaz Avaz, Beautiful Burnout/Süpernova, İstila!, Yak Bunu       

ÖDÜLLERİ:

2010    Afife Jale Tiyatro Ödülleri    Yeni Kuşak Özel Ödülü    
2011    16. Sadri Alışık Ödülleri    Efes Özel Ödülü    Punk Rock
2011    18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali    Umut Vaat Eden Erkek Oyuncu    Vücut (film)
2012    Oyuncular Sitesi Prestij Ödülleri    Umut Vaat Eden Oyuncu    Bir Çocuk Sevdim (dizi)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi