Gülçin Ergül Kimdir?

Hepsi grubunun eski solisti Gülçin Ergül kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte hakkındaki tüm bilgiler...

Gülçin Ergül Kimdir?

GÜLÇİN ERGÜL KİMDİR?

Gülçin Ergül, 30 Ekim 1985 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir.

Gülçin Ergül Kimdir?

KARİYERİ:

1985-2004: İlk dönem, eğitim ve kariyer başlangıcı

Müziğe “Pera Güzel Sanatlar Akademisi”nde piyano eğitimi alarak başlayan Gülçin Ergül, Atatürk Kültür Merkezi Devlet Opera ve Çocuk Balesi Topluluğuna ve Çocuk Korosuna seçilmiştir. Kuşadam ve Prens, Kül Kedisi, Fındıkkıran, Uyuyan Güzel, Kral ve Ben, Midas’ın Kulakları, Turandot gibi oyunlarda uzun yıllar çocuk sanatçı olarak performans göstermiştir. Orta ve lise öğrenimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümünde tamamlamıştır. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Bölümünden mezun olarak lisans öğrenimini tamamlayan Ergül, uzun yıllar Britney Spears, Kylie Minogue, Mariah Carey, Justin Timberlake gibi dünya starları ile çalışmış çok sayıda önemli koreograf ve eğitmen ile birçok dans tarzında çalışmıştır. Lise yıllarında özel şan dersleri almaya başlamış, halen devam etmektedir.

2005-2009: Hepsi Grubu, Pepsi, Penti, Hepsi 1 ve Winx Club

Arkadaşları Cemre Kemer, Yasemin Yürük, Eren Bakıcı ile kurmuş oldukları, Gülçin Ergül’ün de ana vokali olduğu “Hepsi” grubuyla beraber; Hepsi 1, Hepsi 2, Tempo, Winx Club Soundtrack, Şaka (10+1) olmak üzere 3 albüm ve 2 single dinleyiciyle buluşmuştur. Pepsi’nin ve Penti’nin reklam yüzü olmuştur. Hepsi ile birlikte 2006 yılında Sezen Aksu ile, 2007 yılında ise Kenan Doğulu ile turne gerçekleştirip, Türkiye’nin farklı şehirlerinde konserler vermiştir. Birçok dizide Hepsi ile beraber konuk oyuncu olarak oyunculuk yapmıştır. Hepsi 1 isimli dizide 2 sezon boyunca “Gülçin” karakterine hayat vermiştir. Grup ile birlikte; Kral TV Ödülleri , PowerTürk Müzik Ödülleri , İstanbul FM, Jetix , Aslan Max gibi birçok ödülün sahibi olmuştur. Grup ile birlikte kendi kırtasiye ve okul ekipmanlarını piyasaya sürmüştür. Bu kitap, kalem, kurşun kalem, sanat kitabı, günlük vb. 160 farklı türde kırtasiye malzemesi içeriyordu. 2009’da Hepsi grubundan ayrılmıştır.

2010-2015: Solo olarak geri dönüş ve Bravo!

Müzik kariyerine Bravo (2011) isimli ilk solo mini albümü ile devam eden Ergül, ilk klibini Billboard Türkiye'de bir numara ve TTNET Müzik'te En Çok Dinlenilen ikinci şarkı olan “Ara Ara” isimli şarkıya çekmiştir. Klibin koreografisi için Kylie Minogue, Mariah Carey ve Britney Spears gibi starlarla çalışan dünyaca ünlü dansçı ve koreograf “David Hernandez” ile çalışmıştır. Birçok jenerik ve jingle seslendirmiştir. "Marie Claire", "Trendy", "Dream You", "WoMen" ve "Salsa" gibi dergilerde kapak kızı olmuştur.

Gülçin Ergül Kimdir?

2015-2018: Bir Tanecik Aşkım, Ağlat Beni ve Avon

2015 yılında Arpej Yapım etiketi Bir Tanecik Aşkım adlı ikinci solo albümünü çıkarmıştır. Şarkının klibini albüm ile aynı adı taşıyan şarkıya çekmiştir. Klip YouTube'da 40 milyondan fazla izlenmiştir. İngilizcesi “My One and Only Love” da kısa süre sonra dinleyiciyle buluştu ve olumlu tepkiler almıştır.

"Bir Tanecik Aşkım" ve "Harabeyim" klip koreografilerinde koreograflık yönünü de kullanarak Nursel Can ile çalışan Ergül, 2016 yılında yine müziği ve sözleri kendisine ait olan “Harabeyim” single’ını kliplendirmiştir. Klipteki solo dansları dinleyicileri tarafından çok beğenilmesine rağmen “erotik” gözüktüğü iddia edilerek, klip müzik kanalları tarafından yayınlanmamıştır.Sonrasında Harun Kolçak’ın Çeyrek Asır albümünde seslendirdiği “Ağlat Beni” düeti ve klibi büyük beğeni toplamıştır. Şarkı kısa sürede Türkiye’de bir hit oldu ve YouTube'da klipsiz 48 milyon, klipli 37 milyon izlenmiştir.

2017 yılında Tuna Kiremitçi ile beraber seslendirdiği “Hayatının Hatası” isimli şarkı da Kiremitçi’nin albümünde yer almıştır. 2017 yılında seslendirdiği ve oynadığı "Avon" reklamlarında da görebileceğiniz Ergül, tamamladığı “Meditasyon” hocalık eğitimi üzerine, 2017’de “Yoga” hocalık eğitimini tamamlamıştır.

2018-2020: Arabesk ve Benimle Söyle

2018 Ağustos ayında What Da Funk düzenlemelerinden oluşan Arabesk isimli ve konseptli proje albümünü çıkarmıştır. Albümde yer alan “İtirazım Var” ve “İkimize Birden” şarkılarını kliplendirmiştir. "İkimize Birden" klibinde birbirini sevmesine rağmen bir arada olamayan çiftin hikâyesi modern dansla anlatılmıştır.

2019’da Kim Daha Mutlu film müziğini seslendirmiştir. Bu filmde yer alan “Hoş Geldin” isimli bir diğer şarkısını da kliplendirmiş ve single olarak dinleyiciyle buluşturmuştur. 2020 yılında dünyada etkisini gösteren COVID-19 hastalığından sebep oluşan karantina döneminde farkındalık yaratmak adına, yapım süreci evden hiç çıkmadan tamamlanan, sözü ve müziği kendisine ait olan “Ferman” isimli soul-trap tarzında single çıkarmıştır.

2019-2020 yıllarında iki sezon boyunca FOX Tv’de yapımcılığını Med Yapım’ın üstlendiği ve Enis Arıkan’ın sunduğu, dünyada All Together Now adı ile yayınlanan müzik yarışmasının Türkiye versiyonu olan Benimle Söyle yarışmasında Birce Akalay, Ayta Sözeri, Ferman Akgül, Metin Arolat, Melihat Gülses ve Ahmet Güvenç ile beraber ana jurilerden biri olarak görev aldı ve yarışmanın finalinde canlı olarak sergilediği “Grease” performansı izleyenler tarafından oldukça beğenilmiştir.

Gülçin Ergül Kimdir?

2020-günümüz: Davet, Yasak Elma ve Invitation

Gülçin, dördüncü stüdyo albümü Davet doğum günü olan 30 Ekim 2020'de Arpej Yapım etiketiyle yayımlamıştır.  Müzik direktörlüğünü Emre Bayar'ın üstlendiği ve Pop, Trap, Disco, R&B, Soul gibi birçok farklı tarzın ustalıkla bir araya getirildiği yenilikçi albümde; Yıldız Tilbe imzalı “Sana Aşığım” adlı 0 şarkı ve Anıl Piyancı iş birliğinin “Kalbime Sorsam” olmasının yanı sıra, 9 şarkıda da Gülçin Ergül'ün imzası bulunmaktadır. Albümün introsu ve ardından gelen, albümün adını taşıyan "Davet" isimli şarkı, albümün misyonunu ifade etmektedir. 

Albüm promosyonu döneminde FOX Tv’de yayınlanan ve yapımcılığını Med Yapım’ın üstlendiği Yasak Elma dizisinin 86.bölümüne “Gülçin Ergül” olarak konuk oldu ve Davet albümünde ki “Sana Aşığım” adlı şarkısını seslendirdi. Dizi yayınlandıktan sonra şarkı, Shazam Türkiye Top 50 ve Spotify Türkiye Dizi Müzikleri listesine 1 numaradan girdi.[5]

Gülçin, koronavirüs salgını ile geçen 2020 yılının sonlarında, dinleyicilerine umut aşılamak adına bir sürpriz yaparak, Arpej Yapım etiketi ile, sözü ve müziği Gülçin Ergül ve Ezgi Ayçe’ye ait olan "Yeni Yılın Kutlu Olsun" adında bir single yayınlamıştır. Şarkıya uluslararası platform olan TikTok ta kısa sürede 60.000’den fazla video çekilmiştir. Aynı zamanda Star TV’nin yeni yıl şarkısı olarak kullanılmıştır. Kenan Doğulu ile birlikte İspanya’da düzenlenen 2020 Uluslararası ALFA Ödül’ünü kazanmıştır.

Hayranlarının Gülçin Ergül’den uzun zamandır beklediği 8 ingilizce şarkıdan oluşan ve R&B, neo soul, pop, diskonun ustalıkla bir araya getirildiği albümü Invitation 16 Nisan 2021’de Arpej Yapım etiketiyle yayınlanmıştır. Hollandalı ödüllü söz yazarı Josephine Zwaan ile beraber yazdığı iki şarkıya ek, albümdeki beş şarkıda Gülçin Ergül’ün söz yazarlığı bulunmaktadır. Sürpriz parça olarak efsanevi şarkıcı Whitney Houston‘ın I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) şarkısının cover’ı albümde yer almaktadır. Çıkış parçası, Davet albümünde yer alan, klibi Murat Joker tarafından çekilen Beni Bu Rüyadan Uyandırma isimli parçanın ingilizce versiyonu Don’t Wake Me Up oldu. Albüm ilk 24 saate iTunes Türkiye’de en çok indirilen albümlere bir numaradan giriş yapmıştır.

Müzik hayatı boyunca RedOne, Marek Pompetzki, Toni Cottura, Michel Zitron gibi dünyaca ünlü isimlerin yanında Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Mete Özgencil, Harun Kolçak, Ozan Doğulu, Kenan Doğulu, İskender Paydaş, Bülent Aris, Süleyman Yüksel, Çelik gibi isimlerle de çalışmıştır.

Gülçin Ergül Kimdir?

ALBÜMLERİ (GRUP HEPSİ İLE):

Hepsi 1 - 2005, Hepsi 2 - 2006, Tempo (Sezen Aksu ile) - 2006, Şaka (10+1) - 2008

TEKLİLERİ (GRUP HEPSİ İLE):

Winx Club: Kayıp Krallığın Sırrı - 2008, Organik (Nükhet Duru ile) - 2008

SOLO ALBÜMLERİ:

Bravo - 2011 (Mini Albüm), Bir Tanecik Aşkım - 2015, Arabesk - 2018, Davet - 2020, Invitation - 2021

TEKLİLERİ:

Ağlat Beni (Harun Kolçak ile) - 2016, Harabeyim - 2016, Hayatının Hatası (Tuna Kiremitçi ile) - 2017, İyisin (What Da Funk ile) - 2017, Mecbursun (What Da Funk ile) - 2017, Ağlama Değmez Hayat (Sinan Ceceli ile) - 2017, Kim Daha Mutlu? (Film Müziği) - 2019, Hoş Geldin (Film Müziği) - 2019, Ferman - 2020, Yeni Yılın Kutlu Olsun - 2020, Yaman Sevda (Çelik Şarkıları) - 2021, Birbirimize İyi Gelmiyoruz - 2021, Birbirimize İyi Gelmiyoruz (Akustik) (Metehan Köseoğlu ile) - 2021

Gülçin Ergül Kimdir?

ÖDÜLLERİ:

2006    12.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Pop Grup
1.Jetix Çocuk Ödülleri    En Sevilen Müzik Grubu
2007    Our Future Müzik Ödülleri    En İyi Pop Müzik Grubu
Powertürk Müzik Ödülleri    En İyi Grup
2.Jetix Çocuk Ödülleri    En Sevilen Müzik Grubu
13.Kral TV Video Müzik Ödülleri    En İyi Grup
11.İstanbul Fm Altın Ödülleri    En İyi Grup
2008    1.Aslan Max Ödülleri    En Sevilen Müzik Grubu
3.Jetix Çocuk Ödülleri    En Sevilen Müzik Grubu
14.Kral Tv Video Müzik Ödülleri    En İyi Grup
2009    2.Aslan Max Ödülleri    En Sevilen Müzik Grubu
13.İstanbul Fm Altın Ödülleri    En İyi Konser Performansı (BGM)
2020    ALFA Awards İspanya    En İyi Türk Kadın Sanatçı
2021    Best Of Rumeli Ödülleri    En İyi Kadın Sanatçı

Gülçin Ergül Kimdir?

KLİPLERİ:

Olmaz Oğlan, Yalan, Üç Kalp, Her Şeye Rağmen, Tempo, Kalpsizsin, Aşk Sakızı, Sen Bir Tanesin, 4 Peynirli Pizza, Hep Bana, Ara Ara, Bir Tanecik Aşkım, My One and Only Love, Bir Tanecik Aşkım (Acapella), Harabeyim, Ağlat Beni, İtirazım Var, İkimize Birden, Hoş Geldin, Ferman, Beni Bu Rüyadan Uyandırma, Don't Wake Me Up, Birbirimize İyi Gelmiyoruz, Birbirimize İyi Gelmiyoruz (Akustik)    

ROL ALDIĞI DİZİLER, FİLMLER VE KATILDIĞI PROGRAMLAR :

Beyaz Show, Avrupa Yakası, Kısık Ateşte 15 Dakika, Hepsi Bir, Benim Annem Bir Melek, Çok Güzel Hareketler Bunlar, Bir Yer Var mı Bildiğin?, İbo Show, Akustikhane, Disko Kralı, Magazin D, Nerede Ne Var?, Kral Haber, İki Laf Edelim, Keremcem'le Akustik Söyleşi, Benimle Söyle, Yasak Elma  

ÖZEL HAYATI:

Güzel sanatçı bir süredir beraber olduğu sevgilisi Erdal Şeyda Lafçı ile Susurluk'ta trfaik kazası geçirmiştir. Sevgilisi olay yerinde hayatını kaybederken Ergül, ağır yaralı olarak tedavi altındadır.

Gülçin Ergül Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi