Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabinesini açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir? İşte detaylar…

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinesini açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak kimdir? Bütün ayrıntılar Bu sayfada…

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün TBMM’de yemin ederek mazbatasını aldı. Daha sonra yeni kabinesini açıklamak üzere basın mensuplarının karşısına çıktı.

Gençlik ve Spor Bakanı olarak açıklanan Osman Aşkın Bak’ın kim olduğu merak ediliyor.

genclik-ve-spor-bakani-osman-askin-bak-kimdir.jpg

OSMAN AŞKIN BAK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

11 Ekim 1966 doğan Osman Aşkın Bak, Türk makine mühendisi ve siyasetçidir.

Aslen Rize'nin Pazar ilçesinin Derinsu köyünden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Lise öğrenimini Kabataş Erkek Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi'ni bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesi'nde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İran İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliği yaptı. İstanbul Ticaret Odası'nda Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli spor kulüplerinde Genel Sekreterlik ve Başkanlık görevleri ile federasyonlarda Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurul Üyeliği, Genel Kurul Delegeliği ve Başkanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönemde İstanbul, 25, 26 ve 27. Dönemde Rize Milletvekili seçildi. NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Sözcüsü oldu. NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Siyasi Komite Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Başkanlığı yaptı. 65. Hükûmette Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev aldı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi