Fulden Uras Kimdir?

Fulden Uras kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Fulden Uras Kimdir?

FULDEN URAS KİMDİR?

Fulden Uras, 6 Haziran 1968 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Babası eski Bürokrat Mutlu Otman'dır.

Uras, ünlü sanatçı Petek Dinçöz'ün kuzenidir. Lise yıllarında katıldığı yarışmada " Yüz Güzeli" seçilmiştir. Oyunculuk kariyerine ise ilk olarak 1986 yılında "Ah Bu Kadınlar" filmiyle adım atmıştır. Bir çok film ve dizilerden yer alan Uras, 1991 yılında "Assolist" olarak sahne almaya başlamıştır. Uzun yıllar ara veren Fulden Uras 2016 yılında Makas filmiyle tekrar hayranlarıyla buluşmuştur. Aynı zamanda Kelebek hastalığı bulunan çocuklar için kurulan " Hayaller Gerçek Olsa Derneği" nin başkanıdır. 

Uzun yıllar bağırsak kanseriyle mücadele eden Uras, geçenlerde 11 saatlik bir operasyon geçirmiştir.

ÖZEL HAYATI:

Uras,  Sezer İnanoğlu ve rahmetli Vatan Şaşmaz ile aşk yaşamıştır.

ALBÜMLERİ:

Belliydi Zaten, Bensiz Olsun, Cici, Nelere Dayandı Bu Yürek, On

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Ana Yüreği, Yalnızız, Dağ Çiçeği, Umutsuz Yollar, Kanımdaki Şeytan, Mağrurlar/Yaralı Kalp, Yalı, Yalızlar, Üç Arkadaş, İlk Aşk, Kilyos Cinayeti, Gemileri Yakmak, Kara Zindan, Kırmızı Fistan Mor Kadife, Kızın Adı Fatma, Tek Başına, Yaşarken Ölmek, Asılacak Adam, Aşığım Aşık, Benim için Ağlama, Benimsin,Gönülden Gönüle, Hafız Yusuf Efendi, Ortak, Serbest Kürsü Hüsnü/Cici Kızlar,  Son Yüz Elli Metre, Ölüm Avcısı, Öldüren Dakikalar/Deniz, Hatıram Olsun, Ah Bu Kadınlar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi