Franz Beckenbauer kimdir? Franz Beckenbauer kariyeri? Franz Beckenbauer nereli?

Futbol efsanesi Alman Franz Beckenbauer, 78 yaşında hayatını kaybetti. Franz Beckenbauer kimdir? İşte detaylar...

Franz Beckenbauer kimdir? Franz Beckenbauer kariyeri? Franz Beckenbauer nereli?

FRANZ BECKENBAUER KİMDİR?

Alman futbolunun efsane ismi Franz Beckenbauer, modern futbolun libero mevkisinin yaratıcısı olarak bilinir. Toplamda 424 Bundesliga maçında forma giyen Beckenbauer, bu süreçte 44 gol atıp 70 asistle takımına büyük katkı sağlamıştır. Bayern Münih'in efsaneleri arasında yer alan "Der Kaiser" lakaplı Beckenbauer, futbol kariyerine 1945 yılında Münih'te doğan bir posta çalışanının ikinci çocuğu olarak başlamıştır.

Futbola 1954 yılında SC 1906 München takımında santrafor olarak adım atan Beckenbauer, başlangıçta Fritz Walter'ı örnek almıştır. Ayrıca o yıllarda TSV 1860 München takımını desteklemiştir. Profesyonel kariyerine 1959'da Bayern Münih altyapısına transfer olarak başlayan Beckenbauer, 1963'te A takıma yükselmiş ve Bundesliga'ya çıkma mücadelesi veren takımın önemli bir parçası olmuştur. 1976-77 sezonu, Beckenbauer'in Bayern Münih'te geçirdiği son sezon olmuş ve bu dönemi Kıtalararası Kupa zaferiyle tamamlamıştır.

Futbolculuk kariyerinin ardından Beckenbauer, Amerika'nın New York Cosmos takımına transfer olmuş ve 1980-81 sezonunda Bundesliga'ya dönerek Hamburg'a katılmıştır. Ardından teknik direktörlük kariyerine atılan Beckenbauer, 1990-91 sezonunda Fransız ekibi Marseille'da koçluk ve teknik direktörlük yapmıştır. Kariyerinde Bayern Münih'i kısa süreliğine çalıştırdıktan sonra 1994-2009 yılları arasında kulüp başkanlığı yapmış ve 2006 FIFA Dünya Kupası'nın Almanya'ya getirilmesinde etkili bir rol oynamıştır.

Beckenbauer ayrıca 1998-2010 arasında Almanya Futbol Federasyonu'nda başkan yardımcılığı görevini üstlenmiş ve 2007-2011 arasında FIFA Yönetim Kurulu'nda görev almıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler