Figen Akıncıoğlu Kimdir?

Elektrik-Elektronik Mühendisi Figen Akıncıoğlu kimdir?

Figen Akıncıoğlu Kimdir?

Trabzon’da Elektrik-Elektronik Mühendisi Figen Akıncıoğlu’nun kim olduğu merak ediliyor.

figen-akincioglu.jpg

FİGEN AKINCIOĞLU KİMDİR?

Figen Akıncıoğlu, Trabzon'un Ortahisar ilçesi Arafilboyu mahallesinde 1963 yılında doğdu.

Trabzon'daki eğitim hayatını Yavuz Selim İlkokulu, Atatürk Ortaokulu ve Trabzon Lisesi'nde tamamlayan Akıncıoğlu, üniversite eğitimini ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde tamamlamıştır.

Mesleki kariyerine 1989 yılında Trabzon PTT Başmüdürlüğü'nde mühendis olarak adım atan Akıncıoğlu, 1995 yılında Türk Telekom Trabzon Bölge Müdürlüğü'nde Baş Mühendis olarak görev yapmış, 2000 ile 2008 yılları arasında aynı kurumda yönetici olarak çalışmıştır.

Türk Telekom'un özelleşme sürecinde kurumdaki görevinden ayrılan Akıncıoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik bölümünde mühendis olarak kariyerine devam etmektedir.

1990 yılında Tanju Akıncıoğlu ile evlenen Figen Akıncıoğlu'nun, 1991 yılında doğan oğlu Ural Akıncıoğlu da annesinin meslek yolunu takip ederek Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde doktora öğrencisi ve Of Teknoloji Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi