Ferman Toprak Kimdir?

Ferman Toprak kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte tüm detaylar...

Ferman Toprak Kimdir?

FERMAN TOPRAK KİMDİR?

Ferman Toprak, 30 Ocak 1975 tarihinde Adana’da dünyaya gelmiştir. Aslen Şanlıurfalıdır.

KARİYERİ:

Toprak daha yedi yaşındayken, annesiyle bindiği otomobilde yaylım ateşine tutuldu ve o korkuyu yıllarca üzerinden atamamıştır 12 yaşına kadar kekeme kalmıştır.

Eğitiminin büyük bir bölümünü Adana'da tamamladıktan sonra, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesini kazanarak  Ankara’ya gitmiştir. 1996 yılında eğitimini yarıda bırakarak müzik alanında iş yapmak için İstanbul’a taşınan sanatçı, 1997 yılında “Böyle Giderse / Kurşunlara Geleyim” adlı ilk albümü yayımlanmıştır.

İstanbul’da çeşitli mekanlarda sahne hayatına başlamıştır. İlk önce Beşiktaş’taki Keyifli Meyhane’de sahne almış, 1999’da Etiler Bibita’da kendi kitlesini oluşturmuştur. Onu, Club ve Nispet Bar izlemiştir. Ardından Etiler’de kendi gece kulübünü açmıştır. Bunu Kuruçeşme’de açtığı yazlık mekan “İnadına” takip etmiştir. Fakat sonunda sadece sahnede olmayı tercih ederek mekanlarını kapatmıştır.

2008 yılında ‘Ferman Zamanı’ isimli albümünü, 2011 yılında ‘Saygılarımla’ adlı albümünü çıkarmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Ferman Toprak, 2015 yılında Almanya’nın Münih kentinde uzun süredir nişanlısı olan Hilal Öztürk ile sade bir nikahla evlenmiştir. Çiftin Adel Su adında bir kızı vardır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi