Feridun Düzağaç Kimdir?

Feridun Düzağaç kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Feridun Düzağaç Kimdir?

FERİDUN DÜZAĞAÇ KİMDİR?

Feridun Düzağaç, 10 Ekim 1968 tarihinde Adana'da dünyaya gelmiştir.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

İlkokulu Adana Hayriye Kemal Kusun İlkokulu'nda okumuş, ardından ortaokulu ise Adana'da Seyhan Ortaokulu'nda bitirmiştir. Adana Borsa Lisesi'nde okurken okul korosunda ilk müzik deneyimlerini kazanmıştır. Mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü'nü tamamlamıştır. 

1988'de Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde okurken dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için kurdukları TINI grubuyla şarkı yazmaya başlamıştır. İlk bestesi olan Özdemir Asaf'ın Lavinya'sı, özel radyoların ilk günlerinde Ferdi Tayfur'un "Emmoğlu"sunun ardından bir ulusal radyoda en çok istek alan ikinci şarkı olmuştur. 1990 yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla İlk Rüzgar adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayımlamıştır. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olmuştur. 5 yıllık paylaşımının anısına kaydettikleri TINI demosu 1993 Kasım'ında "Öğrenci İndirimi" adıyla Ada Müzik tarafından yayımlanmıştır. 2009 yılı Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "Beni Bırakma" şarkısının klibi "Yılın Klibi" ödülünü kazanmıştır.

Sanatçı ayrıca 3 Aralık 2005'te gösterime giren "Gece 11.45" ve 2007 Nisan ayında vizyona giren "2 Süper Film Birden" isimli sinema filmlerinde rol almıştır. 24 Ekim 2008'de gösterime giren Aşk Tutulması isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak bir doktoru canlandırmıştır. Yine 2008 yılında başrolünü Şevval Sam ile paylaştığı Derman ve Ekim itibarı ile "Binbir Gece" adlı televizyon dizilerinde oynamıştır. Birçok parçasını Bozcaada'da yazmıştır. Tarihin ve doğanın iç içe geçtiği bu ada, Feridun Düzağaç'a ilham kaynağı olmuştur.

ALBÜMLERİ:

Beni Rahatta Dinleyin, Köprüden Önce Son Çıkış, Tüm Hakları Yalnızlığıma Aittir, Orjinal - Alt Yazılı, Bir Devam Filmi / Siyah Beyaz Türkçe Dublaj, Uykusuza Masallar, FD7, Flu, Başka 

ÖZEL HAYATI:

Düzağaç, 1994 Ocak ayında Sevgi Güryay'la hayatını birleştirmiştir. Aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç'ı trafik kazasında kaybetmiştir. 2 Kasım 1999'da kızı Tuya Naz Düzağaç dünyaya gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi