Ferhat Göçer Kimdir?

Ferhat Göçer kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ferhat Göçer Kimdir?

FERHAT GÖÇER KİMDİR?

Ferhat Göçer, 11 Mayıs 1970 tarihinde Kürt kökenli eğitimci bir anne - babanın en büyük oğlu olarak Şanlıurfa'da dünyaya gelmiştir.

KARİYERİ:

Göçer, ailesinin görev yeri olan İzmit'te büyümüştür. Ebeveynlerinin isteğiyle 4 yaşında okula başladmıştır. 1985 yılında İzmit Lisesi'nden mezun olmuştur. Aynı yıl kazandığı İstanbul Tıp Fakültesi'ni ve 1988'de girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü'nü bitirmesinin ardından Devlet Opera ve Balesi'nde iki yıl sözleşmeli olarak çalışmıştır.  Doktor olarak tayininin çıktığı Şanlıurfa'da, mecburi hizmetini yerine getirmek üzere ayrılmıştır. İstanbul’a döndüğünde Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak göreve başlayan Göçer, kendine müzikte yeni bir hedef belirlemiştir: Modern müziğini aldığı klasik eğitim ile birleştirip, dünyaya tanıtmak. Bu hedefi doğrultusunda çalışmalarına ve genel cerrahlığa bugün de devam etmektedir.

Ferhat Göçer, dünya opera repertuvarından günümüz şarkılarına, napolitanlardan şansonlara, rembetikolara; Sanat Müziği’nin seçkin eserlerinden, halk müziğimizin örneklerine, Hafif Batı Müziği’nin nostaljik parçalarından günümüz müziğine kadar farklı müzik türlerini seyircisiyle buluşturmaktadır. Ünlü sanatçının kurduğu ve Türkiye’nin tek şahsa özel senfoni orkestrası olan Metropol Senfoni Orkestrası ile konserler veren sanatçının kendi adını taşıyan ilk albümü 2005 yılının Eylül ayında yayınlamıştır. 2007 senesinde ikinci albümü olan 'Yolun Açık Olsun' ile ödül kazanmıştır.

Ferhat Göçer, ‘Anadolu Aryaları’ adlı projesi ile İstanbul'dan Diyarbakır'a, Gaziantep’ten İzmir’e uzanan konserler gerçekleştirmiştir. Yaptığı müziğinin dünyaya açılmasında öncü role sahip olmak isteyen Göçer; Gino Castelli, Alessandro Safina, Al Bano, Patrizio Buene, Emma Shaplin ve Michael Bolton ile verdiği konserler ile farklı ülkelerin müziklerine uzanan köprüler kurmuştur. Ferhat Göçer, son yıllarda çıkardığı albümlerindeki şarkılarla birçok televizyon kanalında ve internet sitesinde listelerde 1.sırayı zorlamayı başarmıştır.

Kasım 2012'den Mayıs 2014'e kadar Türkiye UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi olmuştur. 2017 yılında 25 yıl yaptığı doktorluktan emekli olmuştur.

ALBÜMLERİ:

Altın Güvercin Şarkıları, Ferhat Göçer, Yolun Açık Olsun, Çok Sevdim İkimizi, Biz Aşkımıza Bakalım, Seni Sevmeye Aşığım, Kalbe Kiralık Aşklar, Sığmıyorsun Geceye ve Zamana, Düştüm Ben Yollara, Bu Kalp İçinde Teksin 

EP ve REMİKS ALBÜMLERİ:

Çok Sevdim İkimizi & Remixes, Seni Sevmeye Aşığım&Remixes 

TEKLİLERİ:

Götür Beni Gittiğin Yere, Yarabbim, Silinmeyen Hatıralar, Sarıyer Marşı, Catwork Engineers feat. Yalan Dünya, Aşkın Mevsimi Olmaz Ki, Yaz, Günah feat. Volga Tamöz, Reva, İçimdeki Hazine, Sensin 

VİDEO KLİPLERİ:

"Dön Diyemedim", "Yastayım", "Çok Yorgunum Kaptan", "Aşkların En Güzeli",  "Cennet", "Yolun Açık Olsun", "İsyan", "Gidemem",  "Kalp Kalbe Karşı" , "Bizim Şarkımız", "Biri Bana Gelsin", "Gül Ki", "Sen Söyle Hayat", "Mihriban" , "Aklım Sende Kalır", "Dön Gel Yeter", "Götür Beni Gittiğin Yere", "Kızım", "Üzüm", "Kalp Kırılsa da Sever", "Vefası Eksik Yarim", "Bunları Boşver", "Seni Sensiz Seveceğim", "Yanındayım", "Mehtabın Rengi", "Unutmuş Çoktan", "Ayrılsak Ölürüz Biz", "Sevmeye Aşığım", "Yanına Kalmaz", "Esirinim", "Yarabbim", "Git" , "Sarıl Bana", "Kalbe Kiralık Aşklar", "Büyük Oyun", "Silinmeyen Hatıralar", "Yıllarım Gitti", "Düştüm Ben Yollara", "Talihimin Döndüğü Yok", "Vur Kadehi Ustam", "Yalan Dünya" 

DÜETLERİ:

Kalp Kalbe Karşı (Aslı Güngör ile), Dön Gel Yeter (Aslı Güngör ile), Seni Sensiz Seveceğim (Petek Dinçöz ile), Son Sevdiğim (Meyra ile), Doymadım Sana (Emel Sayın ile), Senede Bir Gün (Nesrin Sipahi ile), Düştüm Ben Yollara (Volga Tamöz ile)

ÖZEL HAYATI:

Ferhat Göçer, 1993 yılında Berna Hocaoğlu ile dünyaevine girmiştir. Çift, 1998 yılında yollarını ayırmıştır.

Sanatçı, ikinci evliliğini ise 2001 yılında Ayla Göksel ile yapmıştır. Çift, 2008 yılında boşanmıştır.

Yağmur Göçer ve Can Göçer adında iki çocuğu vardır.

Göçer uzun süredir Ömür Gedik ile birliktedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi