Fatih Ürek Kimdir?

Fatih Ürek kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Fatih Ürek Kimdir?

FATİH ÜREK KİMDİR?

Fatih Ürek, 3 Nisan 1956 tarihinde Erzurum'da bir sucuk fabrikasında kasaplık yapan Şerafettin Ürek'in 4 çocuğundan biri olarak, Erzurum'da dünyaya gelmiştir. Ürek'in Selvi Ürek, Nurgül Fırat, ve Sevgi Ürek adında 3 kız kardeşi vardır. Henüz 1 yaşındayken ailesi Bursa'ya göçmüştür. 

KARİYERİ:

15 yaşında Bursa Devlet Tiyatrosu’nun figüran kadrosuna girmiştir.  20 yaşına kadar tiyatroda çalışan Fatih Ürek,  fakat kariyerine tiyatrodan devam etmemiştir.  O dönem züccaciyeci ve mobilyacıda çalışmıştır.

Ses sanatçısı olmaya karar veren Ürek bir süre Taylan Gazinosunda çalıştıktan sonra İstanbul'a taşınmıştır. İlk albümü Yaktı Yaktı'yı Raks Müzik etiketiyle 1993 yılında yayınlayan sanatçı bu albümünde, ilk olarak Bülent Ersoy'un Sefam Olsun albümünde seslendirdiği aynı isimli şarkıya yeni yorumuyla yer vermiş, 1995 yılında çıkardığı Sen İki Gözümsün albümünde pop şarkılarının yanı sırasında klasik şarkılara da yer vermiştir. 97 yılında Reyting Hamdi programında Fred Çakmaktaş'ı canlandırmıştır.

2008 yılında adından sıkça söz ettiren Sus albümü ile 13 yıllık bir aranın ardından giriş yapan sanatçı bu albümünde seslendirdiği "Hadi Hadi" ve "Sus" şarkılarıyla müzik listelerinde üst sıralara kadar yükselmeyi başarmıştır. Hayde albümünde "Hayde" ve "Yedi Tepe" şarkılarının düzenlemelerinde Emrah Karaduman ile çalışmıştır.

2011 yılında Praktiker'in reklamlarında oynamıştır. 2018 yılında Kanal D kanalında Gelinim Mutfakta yarışma  programını sunmaya başlayarak televizyona geri dönmüştür.

DİSKOGRAFİSİ:

Yaktı Yaktı (1993), Sen İki Gözümsün (1995), Sus (2008), Hala Hala (2009), Alırım aklını (2010), Hayde (2011), 300 - 500 (2012) (Single), Bak Güzele (2013) (Single), Altın Çağ (2015), Sallayana Sallaya (2016) (Single), Tak Tak (2018) (Single), Havam Yerinde (2019) (Aşk'ın Şarkıları)

FİLMOGRAFİSİ:

Reyting Hamdi, Beyaz Show, Şeytanın Pabucu, Neredesin Firuze, Güldür Güldür, Arkadaşım Hoşgeldin, Bu Tarz Benim 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi