Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

Fadik Sevin Atasoy kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

FADİK SEVİN ATASOY KİMDİR?

Fadik Sevin Atasoy, 1 Ekim 1975 tarihinde tiyatro sanatçılarından olan Sönmez Atasoy ve Emel Göksu çiftinin kızı olarak Ankara'da dünyaya gelmiştir. Erkek kardeşi Devlet Opera ve Balesi Bale sanatçısı Eren Keleş'dir.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

Adını babası Sönmez Atasoy'un, o doğduğunda sahnelediği Fadik Kız adlı oyundan alan sanatçı, henüz dört yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'nde Devlet Tiyatrolarınının "Teneke" adlı oyununda rol almıştır. Bu roluyle henüz dört yaşında en iyi oyuncu ödülünün sahibi olmuştur. TRT'de çocuk programlarında sunuculuk yapan Atasoy, ilköğrenime başlayana kadar ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne arkasında yetişmiştir. Önce İtalyan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde eğitim almaya başladıysa da, sonradan  Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü sınavlarında birinci olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun olmuştur. Yine aynı üniversitede yüksek lisansını burslu olarak tamamlamıştır. Oyunculuk Sanatında Diksiyon ve Fonetik üzerine tez vermiştir. Devlet Tiyatroları'na girmiştir. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'da tiyatro üzerine eğitim almış ve araştırmalar yapmıştır. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen’i oynamış ve tiyatro yönetmenliği yapmıştır. Oyuncu; İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca'da konuşabilmektedir.

Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer'le birlikte Moliere'in "Cimri" adlı oyununda da rol alan sanatçı, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynamıştır. 2008 yılında, babası Sönmez Atasoy yönetiminde, ABD'de yaşayan bir grup Türk sanatçı ile New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu'nu kurmuşlardır. ABD'deki Türkler'e çağdaş Türk Tiyatrosu'nu sevdirmek ve yetenekli gençleri eğiterek tiyatro dünyasına kazandırmak için ilk oyunları 'Kanlı Nigar'ı Broadway Town Hall Tiyatrosu oynamışlardır.

Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

ÖDÜLLERİ:

2008 Ankara Uluslararası Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu (Zeynep'in Sekiz Günü)
2005 Altın Portakal Film Film Festivali, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, (O Şimdi Mahkum)
2011 New York Üniversitesi Tisch-First Run Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu, (Merhaba)
2012 World Consumer Academy (Dünya Kalite Zirvesi), Yılın En Kaliteli Oyuncusu

ROL ALDIĞI FİLMLER:

Bizim Evin Halleri, Serseri Aşıklar, Ah Be İstanbul, Kısmet, Döngel Kârhanesi, O Şimdi Mahkum, Sev Kardeşim, Ayrılık, Beyaz Melek, Geçerken Uğradım, Zeynep'in Sekiz Günü, Dudaktan Kalbe, Son Bahar, Avrupa Yakası, Usta, Ah Kalbim, Ay Lav Yu, Aynadaki Düşman 
Mavi Pansiyon, Merhaba, The 6th Degree

ÖZEL HAYATI:

Güzel oyuncu geçmişte; Gregory Vorst ve Rossif Sutherland ile aşk yaşamıştır. 

Fadik Sevin Atasoy Kimdir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler