Ersay Üner Kimdir?

Ersay Üner kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Ersay Üner Kimdir?

ERSAY ÜNER KİMDİR?

Ersay Üner, 7 Ekim 1978 tarihinde Konya'da dünyaya gelmiştir. Babasının memur olarak görev yaptığı belediyeyye ait düğün salonunda müzikle iç içe büyümüştür.

KARİYERİ:

Üner, 14 yaşında müzik kariyeri için İstanbul’a taşınmıştır. Pavyonlarda çalıştığını, hatta o dönemde yatacak yerinin bile olmadığını fakat hayallerinin peşinden gittiği için yine de mutlu olduğunu asöylemiştir. Ardından İstanbul’a yerleşmiş ve Demet Akalın’ın ekibinde müzik çalışmalarını sürdürmüştür.

Müziğin her bölümünde bulunmuştur. Arabesk, pop ve Türk Sanat Müziği sanatçıları ile birlikte çalışmıştır. Hayatı ile ilgili geçmiş yıllarını anlatsa dramatik bir film çıkabileceğini, hayatının her alanında zorluklar olduğunu belirtmiştir.
Çıkış şarkısı olan Yürüdüm ile büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır.  Ayrıca Demet Akalın ile birlikte seslendirdiği Yılan adlı şarkı ile büyük beğeni kazanmıştır.

Özellikle Afedersin, Bebek, Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor, Mucize, Tatil, Unuttum. Son dönemde ise Ebru Gündeş’in seslendirmiş olduğu Kızıl Mavi isimli parça sahip olduğu bir kaç eserden birisidir.

Sanatçı'nın imza attığı eserler arasında; Afedersin, Bebek, Herkes Hak Ettiği Gibi Yaşıyor, Mucize, Tatil, Unuttum ve Ebru Gündeş’in seslendirmiş olduğu Kızıl Mavi vb. sayılabilir.

Besteleri ve seslendiren sanatçıların isimleri ise;

Betül Demir Masallar Bitti mi?, Ersan Başbuğ Sen Gittin. Esra Balamir Beni Unutamazsın. Kutsi Aşkın Gururu, Murat Kurşun Arstistlik Yapma, Alev Soylu Biri Yokmu?. Ebru Gündeş Tek Tabanca, Bir Gece Vakti, Mazi, Hayrandım, Kime ne? Kızıl ve Mavi, Gülben Ergen Tesadüf, Murat Dalkılıç Teslim Oldum, Haliyle, Bengü Son Nokta, Murat Boz Bitmiyor İstanbul Eğlencesi, Şansın Yok, Ziynet Sali Hava Hoş, Ebru Yaşar Eğer. Sibel Tüzün Yaz Aşkı, Sibel Can Akşam Sefası, Seda Sayan Kırmızı Kar, Hadi Gel, Nihat Doğan Aşkların Efendisiyim, Nalan Olanlar Oldu. Gücüm Yetmez, Dilek Pınar, Yeni Bir Sevgili, Randevu, Durum Vahim, Nil Özalp Zevkler ve Renkler, Seçil Özcin Boşver Unut, Kıskandın mı?, Hamiyet Sevmiyorum. Sen Gittin, Serpil Benay Tarihe Karıştın, Rober Hatemo Oh Ne Güzel Oldu ve Dua Et

ÖZEL HAYATI:

7 yıldır ünlü oyuncu Büşra Pekin ile birliktedir. Çift, 2017 yılında evlenme kararı almıştır.

DİSKOGRAFİSİ:

"Yürüdüm" (2015), "Tatlım Tatlım" (2017), "İki Aşık" (2017)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Biyografi