Erkan Tan Kimdir?

Gazeteci Erkan Tan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Erkan Tan hakkındaki tüm detaylar...

Erkan Tan Kimdir?

ERKAN TAN KİMDİR?

Erkan Tan, 6 Ağustos 1967 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Bürokrat Hikmet Tan'ın oğludur. Şırnak kökenlidirler.

Erkan Tan Kimdir?

ERKAN TAN'IN KARİYERİ:

Ortaokulun birinci ve ikinci sınıflarını İzmir Foça Midilli Ortaokulu'nda okuduktan sonra Tokat'ta bulunan Erbaa Ortaokulu'ndan mezun olan Erkan Tan, 1980 yılında yatılı öğrenci olarak İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde eğitimine devam etmiştir. 1984 yılında mezun olmuştur. 1984 yılında ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimine başlamış ve 1988 yılında mezun olmuştur. Sonraki yıl (1989) TRT'nin açmış olduğu spikerlik sınavını kazanarak Eylül 1989'da TRT Ankara televizyonunda çalışma hayatına başlamıştır.

1999 yılına kadar TRT kanallarında değişik programlarda görev almıştır. Uzun süre Mehpare Çelik ile birlikte hafta içi yayınlanan Gün Başlıyor programını sunmuştur. 22 Şubat 1999'da TV8'de Erkan Tan ile Başkent'ten programını sunmaya başlamıştır. Yine günümüze dek Ramazan ayı boyunca yayınlanan Erkan Tan ile Sultanahmet'ten programını sunmuştur. Bir ara Erkan Tan Aranızda programının da sunuculuğunu yapmıştır. Haftada bir, geceleri yayınlanan Konuşabilir miyiz? adlı talk show programını sunmuştur. 2015 yılından itibaren A Haber kanalında Sabah Ajansı programını sunmaktadır.

Erkan Tan Kimdir?

ÖZEL HAYATI:

İlk evliliğini 1990 yılında Ayben Tan ile yapan 2000 yılında boşanan Erkan Tan'ın bu evliliğinden Ege adında bir oğlu vardır. İkinci evliliğini ise İlkim Öz ile 2006 yılında yapmıştır. 2013 yılında yollarını ayırmışlardır.

TELEVİZYON PROGRAMLARI:

Gün Başlıyor, Erkan Tan ile Başkent'ten, Erkan Tan ile Sultanahmet'ten, Erkan Tan Aranızda, Erkan Tan Vaktinde Tam da Vaktin'de, Sabah Ajansı

ÖDÜLLERİ:

"2007 Yılı Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı” ödülü, (RTÜK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Biyografi