Engin Şenkan Kimdir?

Kurşun dizisi oyuncularından olan Engin Şenkan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte detaylar...

Engin Şenkan Kimdir?

ENGİN ŞENKAN KİMDİR?

Engin Şenkan, 1 Ocak 1944 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Arnavut kökenlidir.

EĞİTİMİ VE KARİYERİ:

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde eğitim aldıktan sonra Ankara Cebeci Devlet Konservatuvarı'ndan 1970 yılında mezun olmuştur. Aynı okulda yüksek lisansını da tamamlayan Şenkan, uzun yıllar Alev Sezer’le birlikte sahneye çıkmıştır. 1978 yılına kadar Ankara’da çalıştıktan sonra İstanbul’a taşınmıştır.

Henüz 12 yaşındayken Her Şeyi Bilen Adam isimli sinema filminde seslendirme yaparak kariyerine adım atmıştır. Hem yabancı hem de Türk olmak üzere bir çok isme hayat vermiştir. Özellikle Tarık Akan’a ve Ahmet Özhan’a bir çok filmde ses olmuştur. Ayrıca Bulut Aras, Mahmut Cevher ve Ahmet Mekin gibi çok önemli Yeşilçam ustalarını seslendirmiştir.

Uzun yıllar Devlet Tiyatroları'nda çalışan Engin Şenkan pek çok başarılı oyunda yer almış, 1989 yılında dönemin en gözde dizilerinden biri olan ve 13 sezon boyunca ekranlarda kalan Bizimkiler dizisinde canlandırdığı Şevket karakteriyle hafızalara kazanmıştır.

ÖZEL HAYATI:

Usta sanatçı, 1970 yılından beri kendisi gibi tiyatro sanatçısı Sıdıka Şenkan ile evlidir. Çiftin, Derya ve Deniz adında iki kızı vardır.

ROL ALDIĞI TİYATRO OYUNLARI:

İvan İvanoviç Var mıydı Yok muydu?, Tanrı, Fırtına, Budala, Üç Kuruşluk Opera, Damdaki Kemancı, İnsan Maiere, Söz Veriyorum,  İlk Yıllar “Roksolan”,  Düşüş, Mikado’nun Çöpleri, Truva Savaşı Olmayacak, Akümülatörlü Radyo, Ayyar Hamza, Söz Veriyorum, Yelpaze, İzin Günü, Fazilet Eczanesi, Koç Yiğit Köroğlu, Pas Pas, Parkta Bir Sonbahar Günü, Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı, Nalınlar, Bu Hesapta Yoktu, Akın, Katip Çıkmazı, Kaşıkçılar, Haydutlar, Ali Baba ve Kırk Haramiler, Midasın Altınları, Amedee Yahut Nasıl Kurtulmalı 

YÖNETTİĞİ TİYATRO OYUNLARI:

 Euridice’nin Elleri 

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:

Muhteşem İkili, Sümela’nın Şifresi 3: Cünyor Temel, Kardeşim Benim 2, Girdap, Unutamadım, Kurt Seyit ve Şura, Emanet, Kelebeğin Rüyası, Benim Hala Umudum Var,  Firuze,  Dila Hanım, Herşeye Rağmen, Firar, Gönül Ferman Dinlemiyor, Nefes, Baba Ocağı, Güz Sancısı, Son Osmanlı Yandım Ali, Azap Yolu, Hatırla Sevgili, Misi, Büyük Umutlar, Serseri,  Abdülhamit Düşerken, Kumsaldaki İzler, Kınalı Kar, Koltuk Sevdası, Bizim Çocuklar, Melek Karım, Ah Bir Zengin Olsam, Eltiler, Oğlum Adam Olacak, Yazlıkçılar, Bizimkiler, Kaçamak 
Yalnızlar, Yaprak Dökümü,  Kızımın Kanı, Kuruluş / Osmancık, Ses, Acı Dünya, MacGyver, Aliş ile Zeynep, Üç İstanbul, Ve Recep Ve Zehra Ve Ayşe, Kartallar Yüksek Uçar, Hacı Arif Bey, Zenginlerde Ağlar, Denizin Kanı, Aşk Gemisi, Zenginler ve Yoksullar, Baba, Çok Şey Bilen Adam 

Usta oyuncu şimdilerde ise Kurşun dizisinde rol almaktadır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler